G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.694,94

İranlı Turistler Van’da Sabaha Kadar Eğlendi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İranlı turistler, ülkelerinde 20 Mart’ta başlayan ve 13 gün süren nevruz tatilini Van’da değerlendirdi. Nevruzu baharın gelişi ve yeni yılın başlangıcı olarak kutlayan turistler, gündüz alışveriş yaparken, geceleri şehrin eğlence merkezlerinde sabaha kadar eğlenerek nevruzu kutladı.

İranlı turistler, nevruzu kutlamak için Van’a geldiklerini belirterek, şehrin kendilerine çok yakın olduğunu, kültürlerinin benzer olduğunu ve insanların çok iyi olduğunu söyledi. Eğlencenin yanı sıra bol bol alışveriş yapmayı da planladıklarını ifade eden turistler, nevruzun tüm insanlara mutluluk ve huzur getirmesini diledi.

Ruby Club’ta eğlenen İranlı turistler, kendileri için hazırlanan haft sin masasını çok sevdiklerini belirterek, bu ritüelin onlar için çok önemli olduğunu ifade etti. Haft sin masasında Farsça ‘s’ harfiyle başlayan sebze, elma, sirke, demir para, sarımsak, buğday ve iğde gibi simgeler bulunuyor. Bu simgelerin her birinin ayrı bir anlamı olduğunu vurgulayan turistler, Van’da kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İranlı Turistler Van’da Sabaha Kadar Eğlendi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!