G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO37,88
CNY4,88
GBP45,52
EURO/USD1,11
BIST9.351,22
Petrol74,46
GR. ALTIN2.927,52
BTC2.084.401,07

İran’ın İsrail’e 500 Füzeyle Düzenlediği Saldırı Sonrası Bölgede Hava Sahaları Kapatıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’ın İsrail’e 500 füzeyle gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından Orta Doğu bölgesinde gerginlik arttı. İsrail’in Lübnan’da kara harekatına başlamasıyla bölgede endişe ve tansiyon yükseldi. ABD’nin İran’ın İsrail’e saldıracağı yönündeki uyarısı sonrası İran harekete geçerek füzelerle saldırı başlattı.

İran’ın İsrail’e yaklaşık 500 füze atması sonrası Tel Aviv ve çevresinde sirenlerin çaldığı duyuruldu. Bu saldırı hava trafiğini de etkiledi ve birçok ülke hava sahasını sivil uçuşlara kapatma kararı aldı. İsrail, İran ve Lübnan’ın ardından İrak ve Ürdün de hava sahasını geçici olarak kapattı.

Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak es-Sadavi, hava sahasının kapatılmasının uçakların güvenliğini sağlamak amacıyla alındığını belirtti. Irak’taki havalimanlarında da uçuşların geçici olarak durdurulduğu açıklandı. Ürdün ise gerginlik nedeniyle hava sahasını kapatma kararı aldıklarını duyurdu. Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Heysem Misto, kararın gelişmelere göre yeniden değerlendirileceğini ve halkın bilgilendirileceğini bildirdi. Ürdün Silahlı Kuvvetleri de İran’dan İsrail’e yapılan füze saldırısı nedeniyle halka evlerinde kalma çağrısı yaptı.

Bu olaylar neticesinde Orta Doğu’daki gerginlik ve endişe artmış durumda. İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısı ve buna karşılık alınan tedbirler bölgedeki hava sahasının güvenliğini etkilemiş durumda. Ülkeler, halklarının ve turistlerin güvenliğini sağlamak amacıyla sivil uçuşlara kısıtlamalar getirirken, gelişmelerin yakından takip edilmesi gerekiyor. Orta Doğu’da yaşanan gerilim, uluslararası ilişkileri ve bölgedeki güvenlik durumunu da etkileyebilecek potansiyele sahip. Bu nedenle bölgede taraflar arasındaki diyaloğun ve diplomasi çabalarının önemi daha da artmış durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’ın İsrail’e 500 Füzeyle Düzenlediği Saldırı Sonrası Bölgede Hava Sahaları Kapatıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!