G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO37,88
CNY4,88
GBP45,58
EURO/USD1,11
BIST9.351,22
Petrol74,58
GR. ALTIN2.922,77
BTC2.113.320,22

İran’dan İsrail’e Füze Saldırısı: Meşru Müdafaa Hakkı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran, İsrail’e yönelik füze saldırısının “BM Şartı’nın 51. maddesine göre meşru müdafaa hakkı uyarınca” gerçekleştirildiğini açıkladı. İran’ın İsrail’in askeri ve güvenlik hedeflerine yönelik saldırısı, “siyonist rejimin” İran’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine yapılan ihlallere karşı bir cevap niteliğindeydi. Bu ihlaller arasında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye suikast girişimi, Lübnan’da İran büyükelçisinin yaralanması, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’a ve üst düzey İranlı askeri danışmana yönelik suikastlar yer alıyordu.

Mektupta, İran’ın füze saldırısının etik prensiplere ve uluslararası insancıl hukuka uygun olduğu vurgulandı. Saldırıların sadece askeri ve güvenlik tesislerini hedef aldığı belirtilirken, “siyonist rejimin” masum sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. BM Güvenlik Konseyi’nin görevini yerine getirmemesi ise eleştirildi. İran’a uluslararası hukuk çerçevesinde meşru müdafaa hakkını kullanma zorunluluğu bıraktığı savunuldu.

Mektupta, İran’ın “terörist İsrail rejimi”ni yeni bir saldırganlık durumunda sert bir şekilde uyardığı ifade edildi. İran’ın çıkarlarını, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini koruma hakkına vurgu yapıldı. Eğer İsrail yeni bir saldırı yaparsa, İran’ın karşılığının hızlı, kararlı ve daha güçlü olacağı belirtildi. BM Güvenlik Konseyi’ne, İsrail’in Lübnan, Gazze ve Suriye’de işlediği savaş suçlarını durdurma çağrısı yapıldı. Ancak bu şekilde kapsamlı bölgesel bir savaşın önüne geçilebileceği belirtildi.

Mektupta, bilgi kaynağı olarak Anadolu Ajansı (AA) gösterildi ve editörlüğünü Fatih Yıldırım’ın üstlendiği belirtildi. İran’ın füze saldırısının ardında yatan nedenler ve gerekçeler mektupta ayrıntılı olarak açıklandı. İran’ın uluslararası hukuka ve BM Şartı’na dayanarak hareket ettiği vurgulandı. İsrail’in sivil halkı hedef alan saldırılarına karşı yapılan bu füze saldırısının bir misilleme olduğu belirtildi. İran’ın bölgedeki çıkarlarını korumak için kararlı olduğu ve gerektiğinde güçlü bir şekilde karşılık vereceği ifade edildi.

Sonuç olarak, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısına ilişkin açıklamaları ve gerekçeleri üzerine yazılan mektupta, bölgedeki gerilimin nasıl arttığı ve uluslararası toplumun sorumluluklarına dikkat çekildi. İran’ın kendisini ve bölgeyi koruma hakkına sahip olduğu ve gerektiğinde bu hakkı kullanmaktan çekinmeyeceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’dan İsrail’e Füze Saldırısı: Meşru Müdafaa Hakkı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!