G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.246.667,49

İran’da Hasan Nasrallah’a İntikam Yemini!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümüyle başlayan olaylar büyük bir gerilime yol açtı. İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırılar sonucunda Nasrallah hayatını kaybetti. Bu olaylar üzerine İran, ulusal yas ilan ederek Hizbullah liderinin ölümüyle ilgili intikam yemini etti. İmam Rıza Türbesi’nde siyah bayrak çekilerek yas ilan edildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasının ardından Lübnan’ın başkenti Beyrut’a saldırı düzenlendi. Bu saldırılarda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah hayatını kaybetti. Neler olacağı merak edilirken İsrail-Lübnan hattı ateş çemberine döndü. Hizbullah, İsrail’e Tiberya kentine roketli saldırı düzenledi.

İsrail ordusunun açıklamasına göre, Hizbullah tarafından ülkenin batısındaki kente 8 roket fırlatıldı. Fakat roketler açık alanlara düştü ve can kaybına yol açmadı. Bu gelişmeler sonrasında İran, Hizbullah liderinin ölümü üzerine ulusal yas ilan etti. İran lideri Ali Hamaney, yaptığı açıklamada yas kararını duyurdu ve direniş cephesinin daha da güçleneceğini belirtti.

Hamaney, Nasrallah’ın kanının yerde kalmayacağını vurgulayarak İran’ın intikam yemini ettiğini açıkladı. İran İmam Rıza Türbesi’ne siyah bayrak çekerek bu kararını duyurdu. Binlerce kişi Tahran’da toplanarak İsrail’in Nasrallah’ı vurmasını protesto etti ve Hizbullah’a destek verdi.

İran siyah bayrağı siyah bayrağı asarak yas ilan etti. Bu simge aslında savaş ve intikam anlamına gelirken, İran için yasın simgesidir. İran daha önce İsrail-Hamas savaşı nedeniyle siyah bayrak astı ve Hz. İmam Rıza’nın türbesinde bayrak değişimi yapmıştı. Bu olaylar, Orta Doğu’da ciddi bir gerilimi artırarak bölgede daha fazla tansiyon yarattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’da Hasan Nasrallah’a İntikam Yemini!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!