G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.865.289,17

İran’da Aşırı Sıcaklar: Tüm Kamu Kurumları Tatil Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’da aşırı sıcaklar nedeniyle alınan kararla ilgili haberde, ülkede mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların genel bir sorun olduğu vurgulanmaktadır. Bu durum üzerine İran Hükümeti Bilgilendirme Konseyi, halkın sağlığını korumak ve enerji tüketimini yönetmek amacıyla tüm kamu kurumlarının tatil edilmesi kararını almıştır. Bu karara göre, yarın tüm kamu kurumları ve bankalar kapalı olacak ve sadece yardım hizmetleri devam edecektir. Bugün elektrik tüketimi rekor seviyeye ulaşan ülkede bazı bölgelerde hava sıcaklıklarının 50 dereceye kadar çıktığı belirtilmektedir. Tahran’da ise hava sıcaklığının 41 derece olduğu bilgisi verilmiştir.

İran’daki aşırı sıcaklar nedeniyle elektrik tüketiminin artmasıyla ilgili Tevanir adlı elektrik dağıtım şirketinin Genel Müdürü Mustafa Recebi Meşhedi’nin açıklamalarına da yer verilmektedir. Meşhedi, ülke genelindeki ortalama sıcaklıkların geçen yıla göre arttığını ve bu durumun elektrik tüketiminde aşırı yüklenmeye neden olduğunu ifade etmiştir. Bu durumu değerlendiren Tevanir, başkent Tahran’da kamu ve özel sektör için tatil ilan edilmesini önermiştir. Konuyla ilgili alınan kararlar doğrultusunda, ülke çapında enerji tüketimi ve halk sağlığı konularında önlemler alınmıştır.

Habere göre, sıcakların etkisiyle İran’da 24 Temmuz’da elektrik tüketimi rekor seviyeye ulaşmış, bu durumun devam etmesi halinde elektrik dağıtımının sıkıntı yaşanabileceği belirtilmiştir. Bu nedenle ülke genelinde alınan tatil kararı, enerji tüketimini dengelemek ve halkın sağlığını korumak amacıyla hayata geçirilmiştir.

Sonuç olarak, İran’da aşırı sıcaklar nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda tüm kamu kurumlarının yarın tatil edilmesi kararı alınmıştır. Bu kararın temel amacı, hem enerji tüketimini dengelemek hem de halk sağlığını korumaktır.Ülke genelindeki aşırı sıcakların neden olduğu elektrik tüketimindeki artış da dikkate alınarak, ilgili kurumlar tarafından alınan önlemler doğrultusunda halkın ve ülkenin güvenliği sağlanmaya çalışılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’da Aşırı Sıcaklar: Tüm Kamu Kurumları Tatil Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!