G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.160.451,34

İran’da Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Tatil Kararları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran, aşırı sıcaklarla mücadele ediyor. Ülkenin başkenti Tahran ve Elburz eyaletlerinde hava sıcaklıklarının rekor seviyelere ulaşması nedeniyle tüm kamu kurumları bir gün boyunca tatil edildi. Ayrıca, ülkenin 13 eyaletinde de saat 10.00’dan sonra tatil kararı alındı. Bu kararın amacı, halkın sağlığını korumak ve enerji tüketimini yönetmek olarak belirtildi.

İran Hükümeti Bilgilendirme Konseyi, devam eden aşırı sıcaklar sebebiyle alınan tatil kararının önemine vurgu yaptı. Tahran ve Elburz eyaletlerinde tüm kamu kurumları ve bankaların yardım hizmetleri dışında kapalı olacağı belirtildi. Diğer yandan, 13 eyalette ise tüm kamu kurumlarının ve bankaların sabah 06.00 ile 10.00 arasında hizmet vereceği duyuruldu.

İran’ın güneyindeki bazı bölgelerde hava sıcaklıklarının 50 dereceye kadar çıktığı bilgisi paylaşıldı. Tahran’daki hava sıcaklığının ise 41 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Ülke genelinde yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle daha önce de 26-27 Temmuz tarihlerinde tatil kararı alınmıştı.

Bu sıcak hava dalgasının etkilerini azaltmak için alınan tatil kararlarıyla, özellikle çalışanların ve vatandaşların sağlığının korunması hedefleniyor. Ayrıca, enerji tüketiminin düşürülerek, elektrik ve su gibi kaynakların daha verimli kullanılması amaçlanıyor.

İran’da yaşanan aşırı sıcaklar, ülkenin farklı bölgelerinde olumsuz etkiler yaratmaya devam ediyor. Bu durum karşısında alınan tedbirlerle, halkın ve çalışanların sağlığı gözetilerek olası sağlık sorunlarının önüne geçilmeye çalışılıyor. İran Hükümeti, meteorolojik verilere dayanarak aldığı kararlarla, halkın güvenliğini ve refahını korumayı amaçlıyor. Son olarak, ülkede tatil kararlarının alınmasının enerji tüketimi ve halk sağlığı açısından önemli bir adım olduğu vurgulanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’da Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Tatil Kararları!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!