G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.062,68

İran ve İsrail Gerilimi: ABD, Suriye’ye 700 Terörist İle Müdahale Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’ın başkenti Tahran’da Hamas lideri İsmail Haniye’ye yapılan suikast sonrasında bölgedeki tansiyon artmaya devam ediyor. İran’ın, İsrail’e yönelik saldırı tehditleri üzerine ABD tarafından İsrail’in korunması için yeni bir hamle yapıldı. ABD’nin Suriye’deki Haseke’deki üslerinden 700 PKK/YPG’li terörist, Fırat Nehri yakınındaki Koniko ve Ömer petrol sahası üslerine sevk edildi.

Yerel kaynaklara göre, ABD Kuvvetleri, Haseke’deki üslerinden Robarya, Rümeylan ve Şeddadi üslerinden, Fırat Nehri yakınındaki Koniko ve Ömer petrol sahası üslerine 700 PKK/YPG ve Arap asıllı Sanadid güçlerinden oluşan teröristleri dün gece sevk etti. ABD güçleri, içerisinde mühimmat kasaları ve Humvee tipi zırhlı araçların bulunduğu 70 araçlık konvoy ile bu transferi gerçekleştirdi. Ayrıca, Irak’tan 4 helikopterle Haseke ilindeki Rümeylan üssüne personel taşındığı bildirildi.

ABD’nin Suriye’deki varlığı 2019 yılı Ekim ayında Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasıyla şekil değiştirmişti. Ülkedeki yapılanma çerçevesinde terör örgütü PKK/YPG’ye destek veren ABD güçleri, özellikle Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde örgüt kontrolündeki bölgelerde faaliyet gösteriyor. ABD’nin özellikle PKK/YPG’li teröristlerin işgal ettiği petrol sahalarında bulunan askeri üslerine sürekli takviye gönderdiği biliniyor.

Hamas lideri İsmail Haniye’ye yapılan suikastın ardından İran’ın tehditleri ve ABD’nin PKK/YPG teröristlerini bölgeye sevki, bölgedeki gerilimi artıran gelişmeler arasında yer alıyor. Bu olaylar, bölgedeki güç dengelerini ve ilişkileri etkileyebilecek nitelikte olduğundan, yakından takip edilmeye devam ediyor. Hamas liderine yapılan suikastın ardından İran’ın İsrail’e yönelik saldırı tehditleri, ABD’nin de müdahale etmesine sebep oldu ve bölgedeki gerginliği artırdı.

Sonuç olarak, bölgedeki tansiyonun yüksek olduğu ve çatışmaların her an patlak verebilecek potansiyele sahip olduğu bir dönemde, İsrail ve Hamas arasındaki gerilim devam ederken, bölgedeki diğer aktörlerin de pozisyonlarını güçlendirme çabaları önemli bir gelişme olarak değerlendirilmektedir. Bu durum, bölgedeki dengeleri etkileyebilecek ve farklı senaryoları gündeme getirebilecek niteliktedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran ve İsrail Gerilimi: ABD, Suriye’ye 700 Terörist İle Müdahale Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!