G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO37,94
CNY4,82
GBP45,22
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,37
GR. ALTIN2.802,42
BTC2.121.231,93

İran ve Çin’den Güçlü Uydu Ortaklığı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran, Çin ile iş birliği yaparak uydu teknolojisi alanında gözetleme kapasitesini artırıyor. Geçmişte Çin’in İran’a Beidou uydu sistemini kullanma izni verdiği açıklanmıştı. İran’ın Çinli uydu şirketleriyle kurduğu ortaklıklar sayesinde gözetleme kabiliyetinin güçleneceği belirtiliyor. Bu durum, özellikle İsrail ve Orta Doğu’daki askeri hedeflere yönelik casusluk faaliyetlerinin artabileceğine işaret ediyor.

The Jerusalem Post‘un haberine göre, İran Devrim Muhafızları‘nın yer aldığı iş birliği, uzaktan algılama uydu teknolojisinde uzmanlaşmış Çinli firmalarla heyet değişimini içeriyor. Bu ortaklık, İran’ın yüksek çözünürlükte gözetleme kabiliyetini artırarak İsrail ve Orta Doğu’daki askeri hedeflerini izleme amacını taşıyor. İki ülke arasındaki iş birliği, daha önce imzalanan ve çeşitli sektörlerde derin iş birliğini öngören 25 yıllık siyasi ve ekonomik anlaşmayla güçlendirilmiştir.

İran’ın ABD, İsrail ve Arap ülkelerinin askeri tesislerini izleme kapasitesini artırmaya yönelik çalışmaları özellikle İmam Humeyni Uzay Üssü’nde yoğunlaşmaktadır. İran’da üretilen uydu görüntülerinin çözünürlüğünü artırabilecek gelişmiş uyduların üretim ve işletimini gerçekleştiren iki Çinli şirket, İran’ın gözetleme yeteneklerini ciddi şekilde güçlendireceklerdir.

Jilin eyaletinde bulunan ve ileri optik sistemlerle donatılmış uydular üreten Chang Guang Satellite Technology Co. gibi Çinli şirketlerle yapılan iş birlikleri, İran’ın mevcut uydu teknolojilerini iyileştirmesine yardımcı olmaktadır. Bu durum, İran’ın gözetleme kabiliyetlerinde büyük bir sıçrama yaşanmasını sağlayabilir. İran, Çin’in Beidou Navigasyon Uydu Sistemi’ni kullanma onayı sayesinde füzeleri daha hassas bir şekilde kullanabilir hale gelecektir.

İran’ın Çin ile kurduğu uydu ortaklıkları, ülkenin askeri hedefleri izleme kabiliyetini güçlendirmekte ve uluslararası ilişkiler açısından yeni dinamikler yaratabilmektedir. Bu iş birlikleri, bölgesel güvenlik dengelerinde de değişikliklere yol açabilir ve Orta Doğu’daki güvenlik durumunu etkileyebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran ve Çin’den Güçlü Uydu Ortaklığı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!