G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO38,15
CNY4,87
GBP45,86
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol72,40
GR. ALTIN2.896,61
BTC2.180.155,15

İran Dışişleri Sözcüsü: Gazze ve Lübnan’a Asker Göndermeyeceğiz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasir Kenani tarafından yapılan açıklamaya göre, Gazze ve Lübnan’a asker göndermeyeceklerini belirterek, bölgedeki güçlerin kendilerini savunabilecek güçte olduğunu ifade etti. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesi sonrasında tansiyonun düşmediği Lübnan’da, İsrail Hizbullah üyelerine yönelik saldırılarını sürdürmekte. Bu saldırılar nedeniyle Lübnanlılar kitlesel göç yaşarken, İsrail’in Lübnan’ın kuzey ve güney bölgelerini hedef aldığı biliniyor.

Bölgedeki gerilimin yükseldiği bir dönemde, gözler İran’a çevrilmiş durumda. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, haftalık basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunarak, bölgedeki olaylar hakkında değerlendirme yaptı. Kenani, “Siyonist İsrail rejiminin İran ile bağlantılı hedeflere yönelik gerçekleştirdiği saldırıların cevapsız kalmayacağını” vurgulayarak, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının gerilimi arttırdığını belirtti.

İran’ın Lübnan’a asker gönderme konusunda bir niyeti olmadığını da sözlerine ekleyen Kenani, “Lübnan ve Filistin, kendilerini savunabilecek kapasiteye sahip oldukları için İran’ın gönüllü asker göndermesine ihtiyaç olmadığını” ifade etti. Kenani, bölge ülkelerinin Siyonist İsrail rejimine karşı direnebilecek yeterlilikte olduklarına inandığını belirterek, İran’ın bu konuda gönüllü güçler göndermesine gerek olmadığını dile getirdi.

Lübnan ve Filistin’in, Siyonist İsrail rejiminin karşısında kendilerini koruyabilecek kapasiteye sahip olduklarını düşünen Kenani, Gazze ve Lübnan’a İran gönüllü güç gönderme gereğinin olmadığını vurguladı. Lübnan’ın geçmişte İsrail rejimini mağlup edebileceğini dünyaya gösterdiğini ifade eden Kenani, direnişin işgalci rejime karşı korunabilecek güce sahip olduğunu belirtti. Bu açıklamalarla, İran’ın Lübnan ve Gazze’ye asker göndermeme kararlılığını gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran Dışişleri Sözcüsü: Gazze ve Lübnan’a Asker Göndermeyeceğiz!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!