G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,18
CNY4,88
GBP45,80
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,66
GR. ALTIN2.908,17
BTC2.250.333,37

İran Dışişleri Bakanı: BMGK İsrail’e Karşı Kararlı Olmalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, BMGK’nın İsrail’in Gazze ve Lübnan’da işlediği suçlar hakkında kararlı bir şekilde hareket etmesi gerektiğini belirtti. Erakçi, BM 79. Genel Kurul toplantıları kapsamında New York’ta düzenlenen BMGK oturumunda konuşma yaptı. İsrail’in saldırılarına karşı BMGK’nın sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Erakçi, bölgede potansiyel bir çatışma riski olduğunu ifade etti. İsrail’in destekçileri olan ABD ve İngiltere’nin harekete geçmesi gerektiğini belirten Erakçi, uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, İsrail’in insanlık suçlarına karşı cezasız kalmasının onları cesaretlendirdiğini ve uluslararası toplumun bu durumu gördüğünü dile getirdi. İsrail’in Lübnan’a saldırılarının bölgedeki genel durumun bir parçası olduğunu belirten Erakçi, İsrail’in insan hakları ve onuru konusunda hiçbir hassasiyet göstermediğini ifade etti. ABD ve İngiltere’nin İsrail’e vermiş olduğu desteklerin, İsrail’in kötü davranışlarına ortam sağladığını belirten Erakçi, Gazze’de ateşkes olmadan bölgede barışın mümkün olamayacağını belirtti.

İran Dışişleri Bakanı, İran’ın Lübnan halkına tam destek verdiğini ve İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarını durdurması gerektiğini kaydetti. Erakçi, İsrail’in saldırılarına karşı sessiz kalmamanın önemli olduğunu belirtirken, uluslararası toplumun bu konuda sorumluluk alması gerektiğini söyledi. İsrail’in işlediği suçlara karşı BMGK’nın net bir tavır takınması gerektiğini savunan Erakçi, tarihin BM Güvenlik Konseyi’ni yargılayacağını vurguladı.

Anadolu Ajansı (AA) kaynaklı habere göre, Yusuf Balıkçı tarafından hazırlanan bu haberde, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi’nin BMGK’den İsrail’in suçlarına karşı adil bir şekilde hareket etmesini talep ettiği belirtilmektedir. Erakçi, uluslararası toplumun sessiz kalmaması ve İsrail’in suçlarına karşı baskı oluşturması gerektiğini ifade etmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran Dışişleri Bakanı: BMGK İsrail’e Karşı Kararlı Olmalı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!