G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.141.375,32

İran Dışişleri Bakan Vekili ve Hakan Fidan Gazze’deki Durumu Görüştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri ile Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Gazze’deki son durum ele alındı. Bakan Fidan, Lübnan’da yaşanan gerilimin bölgedeki diğer ülkelere olumsuz etkileri ve çatışmanın bölgesel düzeye yayılma riskine dikkat çekti.

İki bakanın görüşmesinde terörle mücadele konusu da masaya yatırıldı. Ayrıca, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve ekonomi ile ulaştırma alanlarındaki işbirliği konuları üzerinde de duruldu. Görüşme, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin geliştirilmesi ve bölgedeki istikrarın sağlanması amacıyla gerçekleştirildi.

Gazze’deki son durumu yakından takip eden Türkiye ve İran, bölgedeki gelişmeleri yakından izlemeye devam ediyor. İki ülkenin Dışişleri Bakanları arasındaki telefon görüşmesi, bölgede yaşanan çatışmaların sürmesi ve bölgesel istikrarsızlığın önlenmesi için atılan adımların değerlendirilmesine olanak sağladı.

Türkiye ve İran, bölgedeki bazı ülkelerde yaşanan gerilimin artış göstermesinin bölgesel istikrara olumsuz etkileri olabileceğini değerlendirdi. Bu nedenle, bölgedeki tüm tarafların istikrarı ve barışı korumak adına sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

İki ülkenin Dışişleri Bakanları arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Gazze’deki son durumun yanı sıra terörle mücadele konusu da ele alındı. İki bakan, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ederek, bölgesel istikrarın sağlanması adına işbirliği yapma konusunda mutabık kaldı.

Türkiye ve İran, bölgedeki çatışmaların sona ermesi ve bölgesel istikrarın sağlanması için ortak bir çaba içerisinde olacaklarını vurguladılar. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin güçlenmesi ve bölgedeki tüm tarafların istikrarlı bir geleceğe doğru ilerlemesi adına daha fazla işbirliği yapılacağı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran Dışişleri Bakan Vekili ve Hakan Fidan Gazze’deki Durumu Görüştü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!