G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO38,01
CNY4,87
GBP45,60
EURO/USD1,11
BIST9.579,43
Petrol70,03
GR. ALTIN2.910,57
BTC2.191.835,52

İran Cumhurbaşkanı’nın Helikopteri Düştü: Kayıp Personel Sayısı 14’e Yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin içinde bulunduğu konvoyda bulunan helikopterlerden biri kaza yaparak düştü. Olayda, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın da helikopterde bulunduğu belirtildi. Konvoy içerisinde yer alan 3 helikopterden 2’sinin güvenli bir şekilde varış noktalarına ulaştığı açıklandı. Ancak düşen helikopterde bulunan kişi sayısının 14’e yükseldiği bildirildi.

Yoğun sis ve şiddetli rüzgar nedeniyle gerçekleştirilen zorunlu inişin oldukça sert olduğu belirtildi. İran devlet televizyonu, kazanın sebebini hava koşullarına bağlayarak ölü ve yaralı bilgilerinin henüz doğrulanamadığını bildirdi. Bir yetkili, Reisi ve Abdullahiyan’ın hayatlarının tehlikede olduğunu ifade ederken, umutlarını koruduklarını ancak gelen bilgilerin endişe verici olduğunu söyledi. İran Genelkurmay Başkanı ise arama-kurtarma çalışmalarında tüm imkanların kullanılması talimatını verdi.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden’ın İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopterin kaza yaptığı haberini aldığını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı da olayı yakından takip ettiklerini belirtti.İran devlet televizyonu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin içinde bulunduğu konvoydaki helikopterlerden birinin kaza geçirdiğini duyurdu. Aynı helikopterde, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın da bulunduğu öğrenildi. Konvoyda 3 helikopterin bulunduğu, bazı bakan yetkilileri taşıyan 2 helikopterin güvenli bir şekilde varış noktalarına ulaştığı aktarıldı. Kayıp personel sayısı 14’e yükseldi. Sert iniş gerçekleştirildi ve kazanın nedeninin hava koşulları olduğu belirtildi. Bir yetkili, Reisi ve Abdullahiyan’ın durumunun endişe verici olduğunu açıkladı. ABD ise bu olayı yakından takip ettiğini bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran Cumhurbaşkanı’nın Helikopteri Düştü: Kayıp Personel Sayısı 14’e Yükseldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!