G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

İran BM Temsilcisi: İsrail’e Saldırıdan Vazgeçeceğiz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’ın BM Daimi Temsilcisi Said İravani, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını kalıcı olarak durdurması durumunda İran’ın da İsrail’e yönelik saldırı planlarından vazgeçeceği yönündeki iddialara yanıt verdi. İravani, ülkesinin önceliğinin İsrail’in saldırılarını sonlandırmak ve Gazze’nin işgalini sona erdirmek olduğunu belirtti. Ayrıca, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastının ardından İsrail’e yönelik saldırı beklentileriyle ilgili iddiaların ortaya atıldığını söyledi.

İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Said İravani, Gazze’de yaşanan gerginliklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İravani, Tel Aviv yönetiminin Gazze’deki saldırılarını kesin olarak durdurması durumunda İran’ın da İsrail’e yönelik saldırı niyetinden vazgeçeceğine dair haberlere cevap verdi. İran’ın öncelikli hedefinin İsrail’in saldırılarını durdurmak ve Gazze’deki işgali sonlandırmak olduğunu vurgulayan İravani, ayrıca İsrail’in terör saldırılarının tekrarını engellemeye de odaklandıklarını belirtti.

İran’ın BM Daimi Temsilcisi Said İravani, Al Jazeera’ya yaptığı açıklamada, Gazze’deki ateşkes ve İsrail’in işgalini sona erdirmesi karşılığında İran’ın İsrail’e saldırı niyetinden vazgeçeceği iddialarına yanıt verdi. İravani, “Önceliğimiz saldırıların kalıcı olarak durdurulmasını ve Gazze’deki işgalin sonlandırılmasını sağlamaktır. Ayrıca önceliğimiz, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastına karışan saldırganların cezalandırılmasıdır. Diğer bir önceliğimiz ise İsrail’in terör saldırılarını engellemektir” şeklinde konuştu.

İddiaların ortaya atılmasının ardından, İran ve İsrail arasındaki gerilim yeni bir boyut kazandı. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin suikastı sonrasında İsrail’e yönelik yeni bir saldırı beklentisi oluşurken, İran’ın bu saldırıların durdurulması karşılığında İsrail’e karşı saldırı niyetinden vazgeçeceği iddiaları gündeme geldi. Bu gelişmeler, bölgedeki tansiyonun yükselmesine neden olurken, diplomasi trafiğinin yoğunlaşması bekleniyor.

Sonuç olarak, İran’ın BM Daimi Temsilcisi Said İravani’nin, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını durdurması durumunda İran’ın da saldırı niyetinden vazgeçeceğine yönelik açıklamaları bölgedeki gerginliği artırırken, barış ve istikrar için gerekli adımların atılması gerektiği vurgulanıyor. İki ülke arasındaki gerilimin artmaması ve çatışmanın büyümemesi için tarafların diyalog yoluyla sorunları çözme yoluna gitmeleri önem arz etmektedir. Diplomatik çabaların artırılması ve tansiyonun düşürülmesi için uluslararası toplumun da aktif rol alması gerekmektedir. Bu süreçte tarafların provokasyondan kaçınarak, sorunların müzakerelerle çözülmesi için adımlar atması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran BM Temsilcisi: İsrail’e Saldırıdan Vazgeçeceğiz!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!