G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.138.043,62

Irak ve Mısır ile Son Gelişmeler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türkiye’nin operasyon bölgelerine yakın noktalarda Irak sınır birliklerinin üs bölgeleri kurduğunu açıkladı. Irak ile yapılan diyalog sonucunda, PKK terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik olarak operasyon bölgelerine komşu alanlarda Irak sınır muhafızlarının faaliyetlerde bulunduğu belirtildi. Bu faaliyetlerin koordineli bir şekilde gerçekleştirildiği ve PKK’nın faaliyetlerinin engellenmesi, hudut güvenliğinin sağlanması ve sivil Irak halkının can güvenliğinin korunmasının amaçlandığı vurgulandı.

Mısır Genelkurmay Başkanı’nın Ankara ziyareti de yeni bir dönemi işaret ediyor. Bakanlık kaynakları, Mısır Genelkurmay Başkanı’nın ziyareti sırasında askeri ilişkilerin geliştirilmesi ve savunma sanayiindeki işbirliği konularının ele alındığını ifade etti. Mısır Genelkurmay Başkanı’nın talebiyle bazı savunma sanayi şirketlerinin ziyaret edildiği belirtildi ve önümüzdeki dönemde bu ilişkilerin artarak devam etmesinin beklendiği dile getirildi.

Operasyonlar kapsamında son bir haftada 43 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelesinin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı. Terörle mücadele kapsamında son bir haftada etkisiz hale getirilen terörist sayısının 43 olduğu belirtildi ve toplamda 845 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Hudut güvenliğine yönelik alınan tedbirlerin sonuçları da açıklandı. Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 364 şahsın yakalandığı ve bu şahıslardan 9’unun terör örgütü mensubu olduğu ifade edildi. Ayrıca, 2.264 şahsın hududu geçemeden engellendiği bilgisi paylaşıldı. Operasyonlar sonucunda 40 kilogramdan fazla uyuşturucu madde ele geçirildiği de belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı, yerli ve milli savunma sanayi ürünleri sayesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin güçlendiğini ve caydırıcılığını artırdığını duyurdu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından “NEFER” Kuleli Zırhlı Muharebe Aracı ve DROPS aracının muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, İstanbul Tersanesi Komutanlığı tarafından yapılan denizaltı kurtarma çanının deniz testlerini başarıyla geçtiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Irak ve Mısır ile Son Gelişmeler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!