G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.960,68
Petrol74,73
GR. ALTIN2.859,16
BTC2.163.139,50

iPhone Kullanıcısı Apple’a Dava Açtı: Eşinin Aldatılma Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de bir adam, eşini aldatırken Apple’ın ihmali yüzünden yakalandığını iddia ederek şirkete dava açtı. Silinmiş mesajları bulması sonucu yakalanan adam, Apple’ın şeffaflık sağlamadığını ve güncellemelerin düzgün çalışmadığını belirtti. Apple, geçtiğimiz haftalarda iOS 17.5 güncellemesini yayınladı ve birçok kullanıcı eski fotoğrafların geri döndüğünü fark etti. İngiliz adam ise silinen mesajların da geri döndüğünü iddia etti ve bu durumla eşine yakalandığını söyledi.

Eşini aldatan adam, yıllar önce sildiği mesajların birdenbire ortaya çıkmasıyla eşine yakalandığını The Times gazetesine açıkladı. Sanal ilişkiler yaşadığı kadınlarla iMessage üzerinden yazıştığını ve her yazışmadan sonra mesajları sildiğini belirtti. Ancak ortak kullandıkları iMac bilgisayarda mesajların tekrar görünmesiyle durum ortaya çıktı. Apple’ın bu konuda kullanıcılara yeterli bilgi vermediğini düşünen adam, 5 milyon sterlinlik tazminat talep ediyor.

Apple kullanıcısı, iMessage’ların diğer cihazlarda görünmesi konusunda şirketin açık olmadığını ve bu durumun ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtiyor. Eşiyle yaşadığı problemlerin ardından Apple’ı suçlayan adam, yaşadığı travmanın telafisi için tazminat talep ediyor.

Eşini aldatan İngiliz adamın açtığı dava, teknoloji şirketlerinin kullanıcı gizliliği konusundaki sorumluluklarını bir kez daha gündeme getiriyor. Özellikle güncellemelerin beklenmedik sonuçlara yol açması ve kullanıcıların özel bilgilerinin diğer kişilerle paylaşılması gibi durumlar, teknoloji şirketlerinin daha dikkatli ve şeffaf olmalarını gerektiriyor. Apple’ın bu davaya nasıl yanıt vereceği ve benzer durumların önüne nasıl geçeceği ise merak konusu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
iPhone Kullanıcısı Apple’a Dava Açtı: Eşinin Aldatılma Hikayesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!