G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

İngiltere’den Türkiye’ye Tatil Planları Tehlikeye Girebilir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’den tatil için seyahat etmeyi planlayan turistlerin sefer iptalleriyle karşılaşabileceği konusunda uyarılar yapılmaktadır. Önde gelen bir sektör temsilcisi, yaşanan güvenlik krizinin sistemde neden olduğu aksaklıkların ciddi olduğunu belirtmiştir.

İngiliz tatilciler, yaz tatili planları yaparken Boeing uçaklarının güvenlik sorunları nedeniyle oluşabilecek iptaller konusunda endişelenmektedir. Son dönemde Boeing uçaklarının yaşadığı kazaların, turistik seyahatlerin sekteye uğramasına neden olabileceği ifade edilmektedir. Bu durum, İngiliz turistlerin tercih ettiği Türkiye gibi destinasyonlarda da olumsuz etkiler yaratabilir.

İngiltere basını, Boeing uçaklarındaki sorunlar dolayısıyla İngiltere çıkışlı uçuşlarda olası aksaklıklara dikkat çekmektedir. Özellikle 737 Max uçaklarında yaşanan acil çıkış kapısı sorunu ve Pratt & Whitney motorlarının geri çağrılması, havacılık sektöründe güvenlik endişelerine neden olmuştur.

Dünyanın en büyük uçak kiralama şirketi Avia Solutions, havayolu şirketlerini olası rotaları iptal etme ve hizmetleri azaltma konusunda uyararak, turizm sektörünün sıkıntılı bir döneme girebileceğini belirtmiştir. Şirketin Başkanı Gediminas Ziemelis, üretim problemleri nedeniyle hava yolu şirketlerinin zor durumda olduğunu ifade etmiştir.

Boeing uçaklarındaki sorunlar nedeniyle yaşanabilecek iptaller hakkında endişeler artarken, Daily Mail’in haberinde, Köln-Antalya seferini yapan Boeing uçağının patlak lastik sorunu yaşadığı anlatılmıştır. Ayrıca, İstanbul Havalimanı’ndaki kargo uçağı kazası ve Dakar Uluslararası Havalimanı’nda yaşanan pistten çıkma olayı da sıkıntıların boyutunu göstermektedir.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Boeing’in güvenlik uygulamalarını incelemeye almış ve düzenleyici kurallara uyup uymadığını değerlendirecektir. Boeing uçaklarının dünya çapında yaşadığı problemler, havacılık sektöründe ciddi endişelere yol açmaktadır. Bu durum, turistlerin seyahat planlarını olumsuz etkileyebilir ve sektöre ciddi zararlar verebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere’den Türkiye’ye Tatil Planları Tehlikeye Girebilir!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!