G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

İngiltere’de Kan Bağışı Çağrısı: 0 Rh Grubuna İhtiyaç Var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de kan stoklarındaki düşüş nedeniyle ‘0 Rh’ kan grubuna sahip bireylerden acilen kan bağışı yapmaları çağrısı yapıldı. Ulusal Sağlık Sistemi Kan ve Nakil (NHSBT) kuruluşu, Londra’daki hizmetlerin siber saldırıdan etkilendiğini ve kan talebinin arttığını belirtti. 0 Rh negatif (0 Rh-) kana olan ihtiyacın hala kritik seviyede olduğu vurgulandı.

NHSBT yetkilileri, hastanelere zorunlu vakalarda sadece 0 Rh kanını kullanmalarını ya da alternatif kan türlerini tercih etmelerini önerdi. Dr. Jo Farrar, geçen ay yapılan çağrıya rağmen 0 Rh- kana olan ihtiyacın hala yüksek olduğunu belirtti. Ulusal stokların hedefin çok altında olduğu ve sadece 1,5 günlük bir stokun bulunduğu açıklandı. Bu nedenle, 0 Rh- ve 0 Rh+ kan bağışçılarından acilen kan bağışında bulunmaları istendi.

Sağlık yetkilileri, 0 Rh negatif kan grubuna sahip bireylerin bir bağış merkezinden randevu alarak kan bağışında bulunmalarını tavsiye etti. Kan stoklarının acil bir şekilde doldurulması gerektiği ve her bağışın hayat kurtarıcı olabileceği vurgulandı. Kan bağışının önemi ve 0 Rh- kan grubuna olan ihtiyaç konusunda toplumun bilinçlendirilmesi gerektiği belirtildi.

İngiltere’de kan stoklarındaki düşüş, hastaların tedavilerine olumsuz etki yapabileceği için endişe yarattı. NHSBT’nin çağrısı üzerine, sosyal medyada ve medya kuruluşlarında geniş çapta duyuru yapılarak insanların kan bağışına teşvik edilmesi amaçlandı. Kan bağışının önemi ve kan grubu uyumunun hastaların hayatını kurtarabileceği vurgulandı.

Sonuç olarak, İngiltere’de kan stoklarının düşmesi nedeniyle ‘0 Rh’ kan grubuna sahip bireylerden acil kan bağışı yapmaları istenmektedir. Sağlık yetkilileri, toplumun kan bağışının önemini ve 0 Rh negatif kan grubuna olan ihtiyacı anlamasını ve desteğini beklemektedir. Her bağışın bir hayat kurtarabileceği bilinci ile insanların bu çağrıya yanıt vermesi beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere’de Kan Bağışı Çağrısı: 0 Rh Grubuna İhtiyaç Var

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!