G-QXXHXL9JW0
USD34,04
EURO37,96
CNY4,81
GBP45,23
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol72,81
GR. ALTIN2.801,70
BTC2.087.040,43

İngiltere, Ukrayna’ya Storm Shadow füzeleriyle Rusya’ya saldırma izni verdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’nin, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı Storm Shadow seyir füzesini kullanmasına izin verme kararı aldığı bildirildi. Londra merkezli The Guardian’a göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy’nin Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ile Kiev’de savaşın geleceği konusunda görüşme yapması sırasında bu karar verildi.

Gazetenin ismi açıklanmayan hükümet yetkililerine dayandırdığı habere göre, Storm Shadow füzeleriyle ilgili olumlu bir karar alınmaması durumunda Blinken ve Lammy’nin Zelensky ile görüşmek üzere Kiev’e yapacakları ziyaret gerçekleşmeyecekti. ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı’nın, Blinken’in Zelensky’ye ATACMS kısa menzilli balistik füzelerini Rusya içinde de kullanabileceğini söyleyeceği yönündeki iddiaların ardından bu karar alındığı belirtildi.

Blinken, Ukraynalı yetkililerle yaptığı görüşmede uzun menzilli silahları ele aldıklarını ve bu konuyu Washington’a taşıyarak başkanlarına bilgi vereceğini belirtti. Biden yönetiminin Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik nedeniyle Ukrayna’nın ATACMS kullanmasına izin vermemesinin ardından, Blinken Rusya’nın artan riskleri nedeniyle bu kararın alındığını söyledi.

Storm Shadow, İngiltere ve Fransa tarafından geliştirilen ve havadan fırlatılan uzun menzilli bir seyir füzesidir. 155 mili aşan atış menzili ile bu füze, Ukrayna’nın istediği ABD yapımı füze sistemlerinden daha kısa menzile sahiptir. Storm Shadow füzesi İngiliz ve Fransız hava kuvvetleri tarafından kullanılmış olup daha önce çeşitli operasyonlarda kullanılmıştır.

Bu karara ilişkin detaylar Blinken ve Lammy arasında yapılan görüşmeler sonrasında basına yansıdı. Bu gelişmeler, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin artmasıyla birlikte ABD ve İngiltere’nin desteğini daha da güçlendirdi. Bu kararın Ukrayna’nın güvenliği ve bölgede istikrar sağlanması için atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere, Ukrayna’ya Storm Shadow füzeleriyle Rusya’ya saldırma izni verdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!