G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.142.908,76

İngiltere, Orta Doğu’ya Jetler ve Tankerler Konuşlandırdı: İran ve İsrail Arasındaki Gerilim Yükseliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, Kraliyet Hava Kuvvetlerine (RAF) ait ilave jetler ile yakıt ikmal tankerlerini Orta Doğu’ya konuşlandırdıklarını duyurdu. Shapps’ın X hesabından yaptığı açıklamaya göre, RAF’a ait ilave jetler ve havada yakıt ikmali yapan tankerler, İngiltere’nin Irak ve Suriye’deki mevcut DEAŞ karşıtı Shader Operasyonu’nu desteklemek üzere Orta Doğu’ya konuşlandırıldı.

Bakan Shapps, İran’ın İsrail’e karşı başlattığı hava saldırısını kınayarak, bu saldırının bölgesel güvenliği daha da zayıflatacağını belirtti. İngiltere’nin gerilimi önlemek için İsrail ve bölgedeki ortaklarıyla çalıştığını vurgulayan Shapps, barış ve istikrarın herkesin çıkarına olduğunu dile getirdi.

İran’ın istikrarsızlaştırıcı davranışlarına son vermesi çağrısında bulunan Bakan Shapps, İngiltere Başbakanı (Rishi Sunak) ile birlikte RAF’a ait ilave unsurların konuşlandırılması için yetki verdiklerini duyurdu. RAF jetleri ve havada yakıt ikmali yapan tankerler, Shader Operasyonu’nu destekleyecek ve mevcut görevlerinin menzili içinde havadan gelebilecek saldırıları önleyecek.

Sky News televizyonu ise kaynaklarına dayandırdığı haberinde, RAF jetlerinin İsrail’in savunmasında yer aldığını bildirdi. İsrail, 1 Nisan’da Şam’daki İran konsolosluğuna hava saldırısı düzenlemiş ve saldırıda 2’si general toplam 7 kişi ölmüştü. İran ise bu saldırıya misilleme yapacağını açıklarken, İsrail ise karşılık vereceğini belirtmişti.

İran’a ait kamikaze insansız hava araçları ve füzelerle gerçekleştirilen İsrail saldırısı, bölgedeki gerilimi artırmıştı. İngiltere’nin ise bölgedeki tırmanışı engellemek için adımlar attığı ve Shader Operasyonu’nu güçlendirdiği belirtiliyor. Bu gelişmeler, Orta Doğu’daki siyasi dengelerde yeni bir gerilime neden olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere, Orta Doğu’ya Jetler ve Tankerler Konuşlandırdı: İran ve İsrail Arasındaki Gerilim Yükseliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!