G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,16
CNY4,84
GBP45,55
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,77
GR. ALTIN2.877,99
BTC2.154.234,69

İngiliz Turistin Küllerini Denize Bıraktı! Sağlık Açısından Tehlikeli mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marmaris ilçesinde, sabah saatlerinde Uzunyalı sahilinde bir grup İngiliz, ülkelerinde ölen yakınlarının küllerini denize bıraktı. Ölen kişinin yakınları, Marmaris’i çok sevdiği için denizde düzenlenen törende küllerini denize döktüler.

Ancak olayı görenler, denize küllerin dökülmesinin sağlık açısından zararlı olabileceğini belirtirken, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin denizden numune alacağı öğrenildi.

Öte yandan, geçtiğimiz yıllarda Almanya’nın Hannover kentinde yaşayan Türk vatandaşı Abdülkadir Sargın’ın cenazesinin yanlışlıkla yakıldığı olayla ilgili şok edici bir gerçek ortaya çıktı. Sargın ailesi, MHH Hastanesi’nde yaşanan bu skandalı yargıya taşıyacaklarını belirtti. Sargın’ın yeğeni Barış Sargın, ailenin yaşadığı süreci ve olayın detaylarını anlattı.

Almanya’da yaşayan Abdülkadir Sargın, 13 Aralık’ta hayatını kaybettikten sonra cenazesi yanlışlıkla yakılarak ailesine teslim edildi. Aile üyeleri, hastane morgunda cenazelerin karıştığını fark edince durumu yetkililere bildirdi. Barış Sargın, cenaze skandalıyla ilgili Milliyet’e yaptığı açıklamada, küllerin amcasına ait olup olmadığı konusunda endişelerinin olduğunu ve soruşturma sonucunda küllerin kendilerine teslim edileceğini belirtti.

Aile, daha önce de aynı hastanede babasının hatalı tıbbi uygulama sonucunda mağdur olduğunu belirtti. Bu nedenle hukuki süreç başlatıldı ve yaşanan ihmallerin tekrarlanmaması için dikkat çekildi.

Barış Sargın, neden cenazenin hızlıca yakıldığını ve yetkililerin gizlediği bir şey olup olmadığını sorgularken, Türkiye’nin Hannover Konsolosluğu’nun ve Dışişleri Bakanlığı’nın desteğiyle soruşturmanın takipçisi olduklarını dile getirdi. Sargın, bu olayın tekrarlanmaması ve sorumluların yargı önünde hesap vermesi gerektiğini vurgularken, Alman polisinin de konuyla ilgili soruşturma başlattığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiliz Turistin Küllerini Denize Bıraktı! Sağlık Açısından Tehlikeli mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!