G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.856.708,80

İmamoğlu’nun danışman ataması tartışma yarattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Raylı Sistemler Daire Başkanlığına atadığı Pelin Alpkökin’in ilk icraatları arasında birinci derecede akrabası Hale Alpkökin’i İBB’ye “danışman” olarak yerleştirmesi dikkat çekti. İBB İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü’nün 2021 tarihli görev belgesinde, Hale Alpkökin’in Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü’ne danışman olarak atandığı görüldü.

Pelin Alpkökin, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olup, 2008’de İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyeliğine başlamıştır. 2019 yılında Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’na getirilen Alpkökin, 2022 yılında İBB Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanmıştır.

CHP’de “liyakat” kavramının sadece reklamlarda var olduğu iddiası gündeme gelmiştir. İstanbul’dan Bursa’ya, Balıkesir’den Muğla’ya, İzmir’den Kırşehir’e kadar birçok şehirde CHP’li belediye başkanlarının yakınlarını göreve atadığı haberleri basına yansımıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yeğeni Fatma Karasuç’un Beylikdüzü Belediyesi’nde, eşi Dilek İmamoğlu Kaya’nın kardeşi Şeriman Gümüş’ün Sağlık İşleri Müdürlüğünde, yeğeni Gizem Kaya’nın İBB’de “Çocuk Gelişimi Uzmanı” olarak görevlendirildiği belirtilmiştir. Ayrıca, İmamoğlu’nun yeğeni Ufuk İnan’ın Avcılar Belediyesi’nde Başkan Vekili olduğu bilgisi paylaşılmıştır.

Birçok belediye başkanının yakınlarını kadrolarına aldığı öne sürülmüştür. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karanfil’in kızını, CHP Merkez İlçe Başkanı Büşra Çetinöz’ün avukat eşi Ahmet Çetinöz’ü, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa’nın yeğeni Nermin Özgül’ü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yakınlarını çeşitli görevlere atadığı haberleri de bulunmaktadır.

Denizli, Kırşehir, Muğla, İzmir, Balıkesir gibi birçok şehirde belediye başkanlarının ağabeyi, kayınbiraderi, eşi, gelini, yeğeni gibi yakınlarını göreve getirdiği belirtilmiştir. Bu atamaların liyakate uygun olup olmadığı ise kamuoyu tarafından sorgulanmaktadır.

Son olarak, İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı’nın Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’in kardeşi Ediz Zeyrek’i başkan yardımcısı olarak atadığı ve İstanbul Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın kayınbiraderi Basri Onur Dedetaş’ın CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne Afet İşleri Müdürü olarak atandığı bilgileri de paylaşılmıştır. Tüm bu atamaların CHP içinde torpil iddialarını güçlendirdiği düşünülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu’nun danışman ataması tartışma yarattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!