G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,85
GBP44,89
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,47
GR. ALTIN2.880,44
BTC2.137.283,21

İmamoğlu ve Anadolu Ajansı: Seçim Sonuçları Üzerine Çarpıcı Davanın Perde Arkası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Açılan Tazminat Davası Reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs gecesi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu sırasında CHP Genel Merkezi’nde, Anadolu Ajansı’nın (A.A) seçim sonuçları hakkında eleştirilerde bulunmuştu. Bu eleştirilerin ardından Anadolu Ajansı yönetimi, İmamoğlu aleyhine 100 bin lira tazminat talebiyle dava açtı. Dava, Büyükçekmece 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü ve mahkeme, istinaf yolu açık olmak üzere davanın reddine karar verdi.

İmamoğlu, 14 Mayıs’ta CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği konuşmada, seçim sonuçlarına yönelik verileri değerlendirirken, “Devletimizin her görevlisine inancımız bulunurken, Anadolu Ajansı’na olan inancımız asla yoktur. Bu durum, buradaki isminin geçmemesiyle de ortaya çıkıyor.” şeklinde ifadelerde bulundu. Aynı gece saat 22.36’da yaptığı açıklamada ise, “Anadolu Ajansı, sevgili dostlarım, bitkisel hayattaki bir kurumdur. Orada bir kurum yok, biz o kurumu ayağa kaldıracağız. Bitkisel hayatta olan bu kurumun arkasında maskeli kişiler kendi süreçlerini yürütüyorlar. Aldanmayın, bunlar aldatıcı ve yalan söyleyen insanlardır.” dedi.

AA Avukatlarından Açıklama

İmamoğlu’nun bu sözlerinin Anadolu Ajansı’na zarar verdiğini öne süren A.A. avukatları, "Bu davayı açmak zorunda kaldık çünkü davalının söylemleri nedeniyle ajansımızın güveni zedelenmiştir. Davalı tarafından bilinçli ve kasıtlı olarak bir linç kampanyası başlatılmıştır. Bu nedenle birçok abonemizi kaybettik, maddi zarara uğradık. Ajans verileri ile Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verileri aynıdır. Ajansımızın itibarı zedelenmiştir." açıklamasında bulundu.

2019 Seçimlerine Dikkat Çekildi

İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, davaya ilişkin savunmalarında 2019 yerel seçimlerine atıfta bulunarak, "Davacı Anadolu Ajansı, 2019 yerel seçimlerinde müvekkilin rakibi Binali Yıldırım’ı kasıtlı olarak önde göstermiş, verilerin paylaşımını durdurarak rakibin kazandığı algısını oluşturmuştur. Bu süreçte ajansın verilerini Ak Parti’den aldığına dair bulgular basında yer almıştır." şeklinde ifadeler kullandı.

Düşünce ve Kanaat Özgürlüğü Vurgusu

Mahkeme sürecinde, bireylerin inançları ve kanaatlerini ifade etme özgürlüğünün Anayasa’nın 24. ve 26. maddesiyle korunduğu vurgulandı. Düşünceyi açıklama özgürlüğünün sınırsız olmadığı, ancak bu sınırların belirlenmesinin önemine dikkat çekildi. İmamoğlu’nun açıklamalarının, toplumu doğru bilgi alma kaygısıyla yapıldığı ifade edildi.

ANKA’nın Seçim Sonuçları Dosyada

Büyükçekmece 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin davayı reddettiği karar dosyasında ANKA’nın seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeler de yer aldı. Anka Ajansı’nın seçim sonuçlarının güvenilirliği üzerine yapılan incelemelerde, Anadolu Ajansı’nın sonuçlarının yanıltıcı olup olmadığına dair eleştiriler gündeme geldi.

Oyun Sonuçları Arasındaki Sapma

14 Mayıs 2023 seçim günü, yayın yasağının saat 18:30 itibarıyla kaldırıldığı ifade edilirken, ANKA Ajansı’nın sonuçlarının kamuoyuna ilk duyurulduğunda Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranının yüzde 49.8, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise yüzde 45.09 olduğu belirtildi. Seçim sonuçlarının seçmenlere en doğru şekilde yansıtılması gerektiği ifade edilerek, ANKA Ajansı’nda görülen düşük sapmaların A.A.’da gözlemlenen yüksek sapmalara kıyasla daha güvenilir olduğu vurgulandı.

Davacının durumu ve ANKA’nın verileri, İmamoğlu’nun eleştirileri boyunca öne çıkan noktaları pekiştirdiği kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu ve Anadolu Ajansı: Seçim Sonuçları Üzerine Çarpıcı Davanın Perde Arkası!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!