G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.494,31

İklim Değişikliğine Karşı Su ve Atık Su Sektörü İçin Önemli Proje: 8 Şehirdeki Kırılganlıklar Ortaya Çıkacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de iklim değişikliği ile mücadele kapsamında önemli bir proje başlatıldı. 18 ay sürecek olan bu projede, taşkın, kuraklık, deniz seviyesi yükselmesi ve su kıtlığı kategorilerinde sekiz şehir belirlenecek. Bu şehirlerde su ve atık su sektörlerinin iklim değişikliğine karşı olan kırılganlıkları tespit edilecek.

Projede, seçilen belediyeler ile birlikte çalışılarak iklim riskleri ve kırılganlıkları belirlenecek. Ayrıca belediye personeline iklim değişikliği konusunda eğitimler verilecek. Proje kapsamında, bu sekiz şehrin iklim değişikliği ile baş etme kapasiteleri güçlendirilmeye çalışılacak.

Proje kapsamında tespit edilen şehirler arasında Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Diyarbakır, Trabzon ve Bursa yer alıyor. Bu şehirlerde yaşayan insanların iklim değişikliği ile karşı karşıya kalan riskleri ve olası kırılganlıkları belirlenerek, gelecek için gerekli tedbirlerin alınması planlanıyor.

Sektörde uzman kişiler ve akademisyenler de projede yer alarak, belirlenen şehirlerde yapılan analizlerin doğruluğunu test edecek. Bu analizler sonucunda şehirlerin iklim değişikliğine olan hassasiyetleri belirlenecek ve bu doğrultuda çözüm önerileri geliştirilecek.

Proje, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir su yönetimi konusunda da belediyelere yardımcı olmayı hedefliyor. Su ve atık su sektörlerinde yapılan çalışmaların çevreye olan etkileri de göz önünde bulundurularak, bu sektörlerin iklim değişikliği sürecinde daha dirençli hale gelmesi amaçlanıyor.

Türkiye’deki iklim değişikliği sorununa karşı bu proje, çok önemli ve olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor. Su ve atık su sektörleri için yapılan bu çalışmaların gelecekte oluşabilecek sorunlara karşı önlem alınmasına büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor. Projenin başarılı bir şekilde tamamlanması durumunda, Türkiye’nin iklim değişikliği konusundaki hazırlıkları güçlendirilmiş olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İklim Değişikliğine Karşı Su ve Atık Su Sektörü İçin Önemli Proje: 8 Şehirdeki Kırılganlıklar Ortaya Çıkacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!