G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.156.719,38

İfadesi Değişen Sanığın Eşinin Ölümündeki Gizem: Planlı Cinayet İddiası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yalova’da Eş Cinayeti Davası: Duruşmada Şok İddialar ve Tanık İfadeleri

Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi, "Eşe karşı kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklu sanık Erdal Necip S. (41) hakkında yürütülen davanın ilk duruşmasını 27 Eylül 2023’te gerçekleştirdi. Mahkeme heyeti ve bilirkişi grubu, davaya konu olan olayın yaşandığı Soğuksu köyü Ballıkaya mevkisindeki kayalık alanda incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti. Amaçları olay yerini inceleyerek delilleri ve durumu daha iyi anlamaktı.

Duruşma sırasında, Erdal Necip S. jandarmanın geniş güvenlik önlemleri altında kayalık alanda hazır bulundu. Sanık, eşi Semiha S. ile birlikte fotoğraf çektikten sonra dönüş yolunda, eşi arkasını döndüğünde yere düştüğü iddiasında bulundu. Sanık, "Eşin dışında başkasıyla buraya geldin mi?" sorusuna ise kayınbiraderiyle buraya geldiğini belirtti. Kayalıkların eşi düştüğü noktanın incelenmesi sona erdikten sonra heyet bölgeden ayrıldı.

"Planlı Bir Cinayet" İddiası

Semiha S.’nin yakınlarının avukatlığına üstlenen Eyyüp Kaplan, kadın cinayetinin planlanmış bir eylem olduğunu öne sürdü. Kaplan, ayrıntılı bir bilirkişi raporunun bu iddiaları destekleyeceğine inandıklarını ifade etti. Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Kaplan, sanığın olay gününden bir gün önce bir kişinin uçurumdan düşerek hayatını kaybettiği haberini araştırdığını bildirdi. "Rahmetli bu olay yerine bir daha gelmedi. O bölgeyi tanımıyor, ama sanık bölgeyi iyi biliyor. Kayalığın arka tarafını biz göremiyoruz. Yolda biri gelip dursa bile orada ne olup bittiğini göremez. Muhtemelen kimsenin görmesini istemediği bir durum orada gerçekleşti" dedi. Ayrıca, düşme noktasının farklı olduğunu ve mesafenin 13 metre olduğunu belirtti.

Annenin Acı İfadeleri

Semiha S.’nin annesi Selma Dursun, duruşma sırasında sanığın 3-4 farklı ifade verdiğini iddia etti. Kızının ölümünden sonra sanık ve ailesinin kendilerini aramadığını belirten Dursun, "Taş olsa ikiye ayrılırdı. Ben bir anneyim. Beni bir defa bile aramadılar. Böyle bir yere kışın ortasında geliyorsun, 6 derece soğukta ne yapıyorsun? İfadesinde ‘Parmaklarımız dahi dondu’ diyor. O kayanın arkasında neyi bekliyorsun?" dedi.

Ayrıca, Dursun, kızının sanıkla 1 saat 40 dakika boyunca kayalık alanda dolaşıp fotoğraf çektikten sonra olayın gerçekleştiğini vurguladı. Kızının evliliği süresince sürekli psikolojik şiddete maruz kaldığını ve boşanma niyetini kendisine ilettiğini söyledi.

Olayın Detayları ve Tutuklama Süreci

Olay, Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki Semiha S.’nin, 24 Ocak 2023 tarihinde eşiyle birlikte Soğuksu köyü Ballıkaya mevkisine giderek fotoğraf çekimi için çıktıkları kayalığın tepe noktasından düşmesi ile yaşandı. Semiha, olay yerinde hayatını kaybederken, cenazesi ertesi gün Bursa’nın Orhangazi ilçesine defnedildi. Eşi Erdal Necip S., yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak, 16 Mayıs 2024 tarihinde tutuklandı. Sanığın "eşe karşı kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi ise mahkeme gündeminde yer alıyor.

Dava süreci devam ederken, hem avukatlar hem de aile, gerçeklerin ortaya çıkmasını ve adaletin yerini bulmasını talep ediyor. Bu olay, toplumda kadın cinayetlerine dair tartışmaları daha da alevlendirirken, erkeğin şiddeti konusundaki duyarlılığı artırmak amacıyla tepkileri de beraberinde getiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İfadesi Değişen Sanığın Eşinin Ölümündeki Gizem: Planlı Cinayet İddiası!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!