G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,83
CNY4,88
GBP45,42
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol73,82
GR. ALTIN2.912,62
BTC2.112.850,87

İETT Otobüsünde Yangın Çıktı: Faciadan Dönüldü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Turgut Reis Mahallesi Demokrasi Caddesi’nde sabah saat 06.00 sularında yaşanan olayda, 34 GA 3897 plakalı İETT otobüsünde motor kısmından alevler yükselmeye başladı. Alevler kısa sürede büyüyerek otobüsü sararken, olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde yangın kontrol altına alındı. Demokrasi Caddesi ise yangın nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Olay sonrası yapılan soğutma çalışmalarının ardından yangın tamamen söndürüldü. Şans eseri, yangın sırasında otobüste yolcu bulunmaması, olası bir faciayı önledi. Yetkililer, olayla ilgili detaylı bir inceleme başlatırken, otobüsün neden alev aldığı henüz belirlenemedi.

İlk belirlemelere göre, otobüsün motor kısmından çıkan alevlerin neden kaynaklandığı konusunda net bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak polis ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatmış durumda. İnsan sağlığını ve güvenliğini ön planda tutan ekipler, benzer olayların yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacaklarını belirttiler.

Yangının çıkış noktası olan Demokrasi Caddesi’nde ise uzun süreli bir trafiğe kapanma durumu söz konusu oldu. Bu durum, sabahın erken saatlerinde işe gitmeye çalışan sürücüler için ekstra bir zorluk oldu. Ancak itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi, trafiğin normale dönmesine yardımcı oldu.

Olayın yaşandığı bölgede bulunan vatandaşlar ise otobüsteki yolcuların sağ salim kurtulmasıyla büyük bir şansın yaşandığını belirttiler. Aksi takdirde, can kaybı yaşanabilecek bir durum söz konusu olabilirdi. Olayın sessiz sedasız atlatılmasının, herkese bir kez daha güvenlik kurallarına uyma gerekliliğini hatırlattığı dile getirildi.

Yaşanan yangın olayı, bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırılması gerekliliğini tekrar gündeme getirdi. Benzer olayların önüne geçebilmek adına, otobüslerin periyodik olarak kontrol edilmesi ve gerekli bakımların yapılması büyük önem taşımaktadır. Yangın söndürme ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde facianın önüne geçilmiş olsa da, benzer durumların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İETT Otobüsünde Yangın Çıktı: Faciadan Dönüldü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!