G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,88
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,52
GR. ALTIN2.919,06
BTC2.149.964,97

İDOB Müdürü Caner Akgün: “İstanbul Devlet Opera ve Bale’nin geleceğine ışık tutuyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Caner Akgün, Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilecek temsile ve İDOB arşiv çalışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Akgün, ünlü sopranolar Leyla Gencer’in vefatının yıl dönümünde düzenlenecek “Don Giovanni” temsilinin onun anısına adanacağını belirtti. Arşivde bulunan farklı eserleri sanatseverlerin beğenisine sunduklarını aktaran Akgün, sosyal medyanın etkin bir şekilde kullanıldığını ve arşiv fotoğraflarının paylaşıldığını söyledi.

Akgün, opera seyircisinin doğru arşivlere erişerek bilinçli bir şekilde eserlere yaklaşacağını vurgulayarak, İDOB’un arşivinin dijital platforma taşınması ve sanatseverlerden destek beklediklerini dile getirdi. İstanbul’a gelen uluslararası sanatçılarla Türk sanatçıların da uluslararası platformlarda yer almasının önemine değinen Akgün, bu etkileşimin kurumun güncelliğini korumasında büyük rol oynadığını belirtti.

Akgün, önceki yıllarda hayatını kaybeden İDOB solistlerinden Zehra Yıldız’ın da anısına 1 Haziran’daki “Uçan Hollandalı” temsilini adayacaklarını açıkladı. Akgün, Zehra Yıldız’ın kariyerinin zirvesindeyken yaşanan talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatarak, onun anısını bu temsil ile yaşatacaklarını belirtti.

Caner Akgün, haziran ayında gerçekleşecek olan 15. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali’nin önemine değinerek, festivale ilişkin detayları paylaştı. Festivalin programında “Uçan Hollandalı”, “Madame Butterfly”, “Zorba” balesi temsillerinin yanı sıra birçok etkinlik bulunduğunu söyleyen Akgün, festivalin sanatseverler için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

İDOB’un yeni eserleri ve değerlerini vurguladığı etkinliklerin sezon boyunca devam edeceğini aktaran Akgün, kurumun evrensel kültür ve sanat kriterlerine uygun bir şekilde geleceğe yönelik vizyonunu sürdürmeyi amaçladıklarını belirtti. Akgün, her yaştan izleyiciyi festival ve diğer etkinliklere davet ederek, İDOB’un köklü geçmişine ve gelecek hedeflerine değer veren bir toplum ve kurum olmanın önemine vurgu yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İDOB Müdürü Caner Akgün: “İstanbul Devlet Opera ve Bale’nin geleceğine ışık tutuyoruz”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!