G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

İDDEF’in Gazze İçin Yürüttüğü Acil Yardım Çalışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İDDEF, İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu’nun 7 Ekim 2023 tarihinden bu güne kadar yürüttüğü Filistin topraklarındaki insani yardım çalışmaları hakkında bilgi verildi. İsrail’in sivil yerleşim yerlerini hedef aldığı bombalı saldırılar sonucunda hayatta kalmaya çalışan Filistinli ailelere yardım etmek için İDDEF, Gazze’de acil ihtiyaçların karşılanmasına yönelik çalışmalar yürütmektedir. Toplamda 4 aydır devam eden bu yardım çalışmaları kapsamında, hayırseverlerin katkılarıyla Gazze’de yemek, ilaç, yakıt, battaniye ve kumanya dağıtılmaktadır. Bunun yanı sıra, bölgedeki arıtma tesisi ile temiz su sağlanmakta ve günlük 9 bin kişilik sıcak yemek ikramında bulunulmaktadır.

Son olarak Mısır’daki deposundan Filistin’e sevk edilen yardım tırları ile gıda kumanyası, un, battaniye, kışlık kıyafet, sebze ve meyve ulaştıran İDDEF, Gazze’deki son durum ve çalışmalar hakkında bilgi vermiştir. Bu çalışmalarda, İDDEF Genel Başkan Yardımcısı Sinan Aktaş ve Acil Yardım Koordinatörü Bilal Turan görev almaktadır.

İDDEF Genel Başkan Yardımcısı Sinan Aktaş, Gazze Şeridi’nde insanların açlık ve hastalıkla mücadele ettiğini ve İDDEF’in yardımlarının bu süreçte hayati önem taşıdığını belirtti. Ayrıca, yaklaşan Ramazan ayı için Gazze özelinde yoğun bir hazırlık içerisinde olduklarını ifade etti.

İDDEF Acil Yardım Koordinatörü Bilal Turan ise İsrail’in Refah şehrini hedef aldığını ve sivillerin yaşam alanlarının kalmadığını dile getirerek, bölgedeki acil ihtiyaçların karşılanması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Turan ayrıca, Gazze’ye ulaştırılan battaniye, şilte, yastık ve kışlık kıyafet yardımlarının yanı sıra ekmek ve su ihtiyacının da karşılandığını ifade etti.

Hayırseverler ise yardımlarını “www.iddef.org” internet sitesi üzerinden, ilgili hesap numaralarına FAST/EFT/havale yoluyla, Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerindeki temsilcilikleri ziyaret ederek, ya da 0212 6210065 numaralı çağrı merkezinden detaylı bilgi alarak destekte bulunabilirler. Ayrıca GAZZE yazıp 7230’a SMS göndererek 20 TL bağış yapma imkanı da bulunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İDDEF’in Gazze İçin Yürüttüğü Acil Yardım Çalışmaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!