G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,03
CNY4,85
GBP45,60
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol72,53
GR. ALTIN2.886,60
BTC2.159.259,46

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Göçmen Kaçakçılığı Operasyonunda Çarpıcı Sonuçlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Muğla ve Van’da jandarma tarafından gerçekleştirilen Kalkan-17 operasyonlarının düzenlendiğini duyurdu. Operasyonlar, göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelikti ve 4 gün boyunca devam etti. Yapılan operasyonlarda 44 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 881 düzensiz göçmen yakalandı. Ayrıca, yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, AK-47 piyade tüfeği, 24 araç, 1 sürat teknesi, Türk lirası, döviz ve dijital materyaller ele geçirildi.

Yerlikaya, tutuklanan organizatörlerden 15’inin olduğunu ve 11’i hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirtti. Diğer organizatörlerin işlemlerinin ise devam ettiği açıklandı. Ayrıca operasyonlar sırasında düzensiz göçmenlerin arasına karışarak sınırı geçmeye çalışan 4 bölücü terör örgütü mensubu ve 2 FETÖ şüphelisinin de yakalandığı bilgisi paylaşıldı. Yakalanan düzensiz göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi.

Operasyonu düzenleyen jandarma ve Göç İdaresi Başkanlığı personelinin çalışmalarını tebrik eden Yerlikaya, insan kaçakçılığı yapan ve ülkeyi düzensiz göçün hedefi haline getirmeye çalışan insan tacirlerine fırsat verilmeyeceğini belirtti. Ülkedeki operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Yerlikaya, ülkenin her bölgesinde benzer operasyonlar düzenleneceğini söyledi.

Bu haber, Anadolu Ajansı kaynaklıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Göçmen Kaçakçılığı Operasyonunda Çarpıcı Sonuçlar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!