G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,64
CNY4,89
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol79,98
GR. ALTIN2.913,70
BTC2.189.866,56

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Batman’daki Operasyon Hakkında Çarpıcı Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman’da Yasa Dışı Silah Kaçakçılığı ve Silah Ticaretine yönelik düzenlenen “MERCEK-18” operasyonuna ilişkin bir açıklama yaptı. Operasyonda 121 ruhsatsız tabanca ve çeşitli tabanca parçaları ele geçirildi. Ayrıca 4 şüpheli de yakalandı. Bakan Yerlikaya, halkın huzurunu kaçıranları ve silah temin edenleri takip ettiklerini belirterek, suçlularla kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini vurguladı. Operasyon Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı tarafından koordine edildi ve Batman İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüklerince gerçekleştirildi.

Batman’da yapılan operasyonda yasa dışı silah üretiminin yapıldığı bir imalathane tespit edildi. Toplamda 121 ruhsatsız tabanca ve çeşitli tabanca parçaları ele geçirildi. Operasyon kapsamında ayrıca 21 tabancanın imalatı tamamlanmış, 100 tabancanın ise imal edilmeye hazır hale getirildiği belirlendi. 4 şüpheli de operasyon sırasında yakalandı. Bakan Yerlikaya, operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinden dolayı Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonu gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik etti.

Operasyonda ele geçirilenler arasında 155 tabanca gövdesi, 100 üst kapak, 116 namlu, 167 şarjör, 230 kabza kapağı, lazer makinesi, freze makinesi, zımpara makinesi, kaynak makinesi, lehim makinesi, spiral makinesi, silah sürgüsü taşlama makinesi ve silah yapımında kullanılan çeşitli malzemeler yer aldı. Bakan Yerlikaya, operasyonun devam edeceğini ve suça karışanların adalet önünde hesap vereceğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı’nın operasyonlar kapsamında suçlularla kararlılıkla mücadele ettiği vurgulandı. Halkın güvenliği ve huzuru için yasa dışı faaliyetlerin en aza indirilmesi hedefleniyor. Operasyonların devam edeceği ve suçla mücadelede milletin desteğinin önemli olduğu ifade edildi. Batman’daki operasyonun sonuçlarıyla ilgili detaylı bilgilendirme yapılacak. Operasyonların sürdürülmesiyle birlikte güvenlik güçlerinin halkın huzurunu sağlamaya devam edeceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Batman’daki Operasyon Hakkında Çarpıcı Açıklama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!