G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.117,74

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kayseri’deki Olaylarla İlgili Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’deki olaylarla ilgili yaptığı açıklamalarda, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dönemine dikkat çekti. Yerlikaya, konuyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu ve olaylarla ilgili tarih verdi. Yerlikaya, “İlk tespitlerimize göre, paylaşılan kimlik bilgileri 8 Eylül 2022 tarihinden önceki verilere ait. Göç İdaresi Başkanlığının daha sonra yaptığı güncellemelerde bu bilgilerin yer almadığını belirledik” dedi. Ayrıca, konuyla ilgili mülkiye müfettişlerini görevlendirdiklerini ve Göç İdaresi Başkanlığı’nın Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Bakan Yerlikaya, olaylarla ilgili ülke genelinde de açıklamalarda bulundu. Türkiye genelinde benzer olaylar nedeniyle toplamda 1.065 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 28’inin tutuklandığını ve 187’sinin hakkında adli kontrol kararı verildiğini aktardı. Yerlikaya, özellikle sosyal medyada göçmen konusunda provokatif paylaşımlar yapıldığını belirterek, “BOT hesaplar aracılığıyla manipülatif, olumsuz ve gerçek dışı bilgiler paylaşılıyor” dedi.

Bakan Yerlikaya, olaylarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam ederken, güvenlik güçlerinin sorumluluklarını yerine getirdiğini ve olaylara karışan kişilerin hukuk çerçevesinde gerekli cezaları alacaklarının altını çizdi. Toplumsal huzur ve güvenliğin sağlanması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Yerlikaya, provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Bakan Yerlikaya, halkın da olaylara duyarlı ve akılcı bir şekilde yaklaşması gerektiğini söyledi. Toplumsal barışın ve birliğin korunması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Yerlikaya, devletin de olaylara müdahale ederek halkın hak ve güvenliğini koruyacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kayseri’deki Olaylarla İlgili Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!