USD38,44
%-0.11
EURO43,54
%-0.45
EURO/USD1,13
%-0.37
BIST9.078,43
%-1.59
Petrol61,42
%0.59
GR. ALTIN3.982,50
%-2.16
BTC3.705.349,74
%2.09
  1. Haberler
  2. Bülten
  3. IAS, 35. Yılında Dijital Dönüşümde Liderliğini Sürdürüyor

IAS, 35. Yılında Dijital Dönüşümde Liderliğini Sürdürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

IAS’ın Küresel Durumu ve Hedefleri

ERP pazarının önemli oyuncularından IAS, 35. yılına giriyor. Dünya genelinde 32 ülkede 70.000’in üzerinde kullanıcıya hizmet veren şirket, küresel pazardaki payını geçen yıla göre yüzde 37,6 oranında artırarak sektördeki lider konumunu koruyor. IAS’ın uzun vadeli hedefleri arasında, şirketin mevcut büyüklüğünü iki katına çıkarmak yer alıyor.

Kurumların dijital dönüşüm süreçlerine uyum sağlayarak, küresel rekabette güçlenmeleri ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamaları için ERP sektörünün katma değeri oldukça yüksek. Küresel ERP pazarının 59,5 milyar dolar seviyesine ulaştığı günümüzde, IAS da 35. yılını kutluyor. Bugüne kadar birçok yerel ve küresel başarıya imza atan şirketin 50. yıl hedefi ise, dünya genelinde 32 ülkede 16 dilde sunduğu hizmeti en az iki katına çıkarmak.

Kuruluş ve Gelişim Hikayesi

1989 yılında Yaşar Hakan Karabiber tarafından Almanya’nın Karlsruhe şehrinde kurulan IAS, ilk dönemde ERP çözümlerine odaklandıktan sonra otomasyon, IoT ve iş zekası teknolojileri gibi alanlarda uzmanlık kazandı. Günümüzde, Almanya, Türkiye, Güney Kore, İsviçre’de yerleşik ofisleri ve Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan operasyonlarıyla faaliyet gösteriyor.

ERP ile Başlayan ve Uçtan Uca Dönüşüm

35 Yıllık Tecrübe

ERP, bir işletmenin üretimden finansal tüm süreçlerinde yazılımını kontrol edebilecek komple bir altyapı sunan bir mekanizma. IAS da hizmete ERP ile başladı ve bugün Türkiye’nin en büyük ERP firması olarak konumlanmış bir marka. IAS’ın kendilerine ait TROIA isimli bir yazılım dili olduğunu belirten IAS Yönetim Kurulu Başkan Vekili Can Karabiber, “Bunu dünyada yapan sadece dört şirket bulunuyor ve IAS da onlardan biri. Kodlama zor olsa da IAS’ın kodu kullanıcı dostu ve rahatça öğrenilebiliyor. Üretimin olduğu her yerde ana ürünümüz Canias, en mantıklı, en pratik ve en kullanılabilir çözüm olarak ön plana çıkıyor” dedi.

Teknoloji ve Hedefler

Kendi teknolojisini üreten bir dünya markası olma hedefiyle hareket ettiklerini belirten Can Karabiber, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikle iş ortaklarımıza dijital dönüşüm süreçlerinde rehberlik etmeyi amaçlıyoruz. Teknolojik anlamda ERPIoTbüyük veriiş zekâsıbulut bilişim ve yapay zekâ gibi alanlarda yenilikçi çözümlerle sektöre yön veriyoruz. IAS, Türkiye özelinde yakaladığı başarıları küresel pazarlara taşıyan bir dünya markası. Geçmiş yıllarda aktif olamadığımız ülkelere ve sektörlere giriş planlarımız var. Bu doğrultuda aktif projeler yürütüyoruz, dünya devi markalarla işbirliği yapıyoruz. Yeni dönemde özellikle otomotivsavunma ve havacılıküretim ve proje ve hizmet sektörleri ana hedeflerimiz arasında yer alıyor.”

Yapay Zeka ve Bulut Teknolojileri

Bugün ve gelecekte de yeni yatırımlar yapmaya devam edeceklerini aktaran Can Karabiber, “2025 yılı boyunca özellikle üzerinde durmak istediğimiz konular; yapay zekâ entegrasyonubulut tabanlı çözümlergelişmiş veri analitiğisektörel çözümleruygulama geliştirme ve sürdürülebilirliği destekleyen çevre teknolojileri.
Geçen yıla göre küresel pazardaki payımızı yüzde 37,6 oranında artırdık ve uluslararası alanda konumumuzu güçlendirdik. Amacımız, müşterilerimizin iş süreçlerini yalnızca optimize etmek değil, aynı zamanda geleceğe yönelikçevik ve sürdürülebilir iş modelleri sunmak” dedi.

Piyasa Verileri ve Gelecek Trendleri

IAS CTO’su Bahtiyar Tan sektöre dair önemli verileri paylaştı:
Küresel ERP pazar büyüklüğü 59,5 milyar dolar, 2030’a kadar yıllık %11’lik büyüme ile 123,41 milyar dolar seviyesine ulaşması bekleniyor. 2024 yılında bulut tabanlı ERP çözümlerinin benimsenmesi de hızla artıyor. Küresel bulut ERP pazarı 2025’te 40,5 milyar dolar olacak. Bulut ERP, her cihazdan, her yerden erişim sağlar, esneklik ve maliyet etkinliği sunar. Ayrıca, yapay zekâ pazarı 2024’te 305,9 milyar dolar’ı geçti ve 2030’a kadar yaklaşık 1,81 trilyon dolara ulaşması öngörülüyor. Bu rakamlar doğrultusunda büyüme stratejilerimizi belirliyoruz. 2025’e kadar öne çıkan trendler; yapay zekâ entegrasyonubulut çözümlerigelişmiş veri analitiği ve sektörel çözümler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
IAS, 35. Yılında Dijital Dönüşümde Liderliğini Sürdürüyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Gazetemize Abone Olabilirsiniz.

Yeni haberlerden anında haberdar olmak için e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!