G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,89
CNY4,88
GBP45,52
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,70
GR. ALTIN2.919,98
BTC2.107.656,42

Hüseyin Özdemir’e 128,18 TL’lik Fark İadesi Kararı Verildi: Tüketici Hakem Heyeti’nden Emsal Karar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hüseyin Özdemir, otomotiv yedek parçası satışı yapan 34 yaşındaki bir iş adamı olarak, aracının vize işlemleri için Seydişehir ilçesindeki araç muayene istasyonuna götürdü. 28 Aralık 2023’te 1130,44 TL olan vize işlemi ücretini kredi kartıyla ödeyerek, 128,18 TL daha fark vermek zorunda kaldı. Durumu avukatı Emre Akman ile paylaşan Özdemir, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu’na aykırı olduğunu öğrendiği için 7 Şubat’ta Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdu.

Yapılan başvurunun ardından Tüketici Hakem Heyeti, kredi kartına kesilen farkın iadesine karar verdi. Heyet, gerekçesinde firmayı kredi kartına kesilen farkı ‘ayıplı hizmet’ olarak nitelendirdi.

Hüseyin Özdemir, bu hukuk mücadelesini kazanarak, amacının 128,18 TL’yi geri almak olmadığını belirtti. Aksine, bu durumun farkındalık yaratması ve milyonlarca kişiden alınan bu tür farkların kaldırılması için örnek teşkil etmek istediğini ifade etti. Özdemir, “Bu konunun farkındalık olması için şikayette bulundum. Bunun sonucunda şikayetim sonuçlanmış oldu ve kazandık. Bunun da tüm Türkiye’de insanlara örnek teşkil etmesi ve milyonlarca kişiden alınan bu farkın kaldırılması için örnek oluşturdum. Buradaki amaç 128 TL değil. İnsanların hakkını aramasını istiyorum. Önder oldum” dedi.

Özdemir’in avukatı ise müvekkilinin aracının muayenesi için kredi kartıyla ödeme seçeneğini tercih ettiğinde, ekstra 128,18 TL farkın çıkarıldığını ve bu durumun ayıplı hizmet kapsamına girdiğini belirtti. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a dayanarak yapılan başvurunun sonucunda, farkın ödenmesine karar verildi. Avukat, bu kararın emsal niteliğinde olduğunu söyledi ve insanların bu konuda bilinçlenmesini ve haklarını aramalarını istedi.

Tüketici Hakem Heyeti’nin kararının ardından Hüseyin Özdemir, 128,18 TL’nin iadesini almış olmanın kendisini zenginleştirmeyeceğini, ancak haksız uygulamaların kamuoyunda bilinç oluşturmasını ve tüketicilerin haklarını korumasını amaçladığını vurguladı. Firmanın kredi kartlarından alınan ekstra ücretin yasal olmadığını ve bu konuda vatandaşları bilinçlendirme gerekliliğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hüseyin Özdemir’e 128,18 TL’lik Fark İadesi Kararı Verildi: Tüketici Hakem Heyeti’nden Emsal Karar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!