G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,83
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,66
GR. ALTIN2.838,81
BTC2.144.167,21

Hunter Biden, 1.4 Milyon Dolar Vergi Kaçırdı ve Tüm Suçlamaları Kabul Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu olan Hunter Biden, federal vergi davasında 1.4 milyon dolar vergi kaçırdığı iddiasıyla karşı karşıya kalmıştır. Bu iddia Amerika gündemine oturmuş ve ardından federal vergi davası açılmıştır. Geçmişte uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele eden Hunter Biden, bu davadan uyuşturucu maddeler, hayat kadınları, lüks oteller ve pahalı kişisel eşyalara büyük paralar harcadığı halde 2016’dan 2019’a kadar 1.4 milyon dolar vergi kaçırmakla suçlanmıştır. Bu durum dava sürecinde ilginç bir gelişmeye neden olmuştur.

Hunter Biden, federal vergi davasında kendisine yöneltilen 9 suçlamanın tamamını kabul etmiştir. Los Angeles Federal Mahkemesi Yargıcı Mark Scarsi, Biden’ın 17 yıla kadar hapis ve 450 bin dolara kadar para cezası alabileceğini belirtmiş ve kararın 16 Aralık’ta açıklanacağını söylemiştir. Ceza davalarında suçlarını kabul eden sanıkların daha düşük cezalar alabileceği Amerika’da, bu duruşmaları atlatmak isteyen kişilerin sıkça bu yöntemi tercih ettiği bilinmektedir.

Hunter Biden’ın bu kararı almasının nedeni olarak, 5 Kasım’da yapılacak olan başkanlık seçimlerinden önce babasına ve Demokrat Parti’ye karşı siyasi koz olarak kullanılabilecek bilgilerin duruşmalarda ortaya çıkmasını engellemek olduğu belirtilmektedir. Ayrıca, Hunter Biden’a yöneltilen suçlamaların, babası Joe Biden’ın başkan yardımcısı olduğu dönemde Ukraynalı doğalgaz şirketi Burisma ile yaptığı işler ve diğer ticari ilişkilere de odaklandığı bilinmektedir.

Sonuç olarak, Hunter Biden’ın federal vergi davasında 1.4 milyon dolar vergi kaçırdığı iddiasını kabul etmesi ve tüm suçlamaları kabul etmesi dikkat çekici bir gelişmedir. Bu durum, Amerika’da siyasi çekişmelerin de kızışmasına neden olabilir ve Biden ailesi hakkında daha fazla tartışmayı beraberinde getirebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hunter Biden, 1.4 Milyon Dolar Vergi Kaçırdı ve Tüm Suçlamaları Kabul Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!