G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.252.317,13

Houston’da Şiddetli Fırtına: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teksas eyaletinin en büyük kenti olan Houston’da dün gece etkili olan şiddetli fırtınada 4 kişi hayatını kaybetti. Houston Belediye Başkanlığı, şiddetli fırtına nedeniyle yüz binlerce ev ve iş yerinin elektriksiz kaldığını açıkladı. Belediye Başkanı John Whitmire, fırtına sırasında meydana gelen molozların hayati tehlike oluşturduğunu belirterek vatandaşlara evlerinde kalmaları çağrısında bulundu.

ABD’nin Teksas eyaletinin başkenti olan Houston, dün gece şiddetli bir fırtınanın etkisi altına girdi. Belediye Başkanlığı, fırtına sebebiyle 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu ve yüz binlerce ev ile iş yerinin elektriğinin kesildiğini bildirdi. Belediye Başkanı John Whitmire, basın toplantısında fırtına nedeniyle okulların tatil edildiğini ve vatandaşların evlerinde güvende olmalarını önerdi.

Houston’da yaşanan fırtına sonrasında elektrik kesintileri meydana gelirken, birçok mahallede ağaçlar devrildi ve elektrik hatları zarar gördü. İtfaiye yetkilileri, kent merkezindeki bazı gökdelenlerin camlarının fırtına nedeniyle patladığını açıkladı. ABD’li elektrik ve doğalgaz şirketi, 21.00 itibarıyla 900 binden fazla abonenin elektrik kesintisi yaşadığını duyurdu.

Houston Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, fırtına sırasında oluşan molozların tehlike yarattığı ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Belediye yetkilileri, şiddetli fırtına nedeniyle ev ve işyerlerinde ciddi hasarlar meydana geldiğini belirtirken, temizlik çalışmalarının hızla devam ettiğini bildirdi. Fırtınanın etkili olduğu bölgelerde toplanma merkezleri oluşturuldu ve gönüllülerin desteğiyle zarar gören bölgeye yardım malzemeleri ulaştırıldı.

İtfaieye ekipleri, fırtına sırasında meydana gelen hasarları en kısa sürede onarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Houston Belediye Başkanı, fırtına dolayısıyla meydana gelen can kayıplarından duyduğu üzüntüyü dile getirirken, şehirdeki zararların en kısa sürede giderilmesi için her türlü önlemi alacaklarını belirtti. Houston şehri, fırtına sonrasında yaşanan bu olaylar nedeniyle uzun bir süre toparlanma sürecinden geçecek gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Houston’da Şiddetli Fırtına: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!