G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.924,20
Petrol74,42
GR. ALTIN2.866,29
BTC2.159.516,66

Hırvatistan Başbakanı Saraybosna’yı Ziyaret Etti: AB Üyelik Sürecinde Destek Devam Edecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Bosna Hersek’in Avrupa Birliği üyeliği sürecinde destek olacaklarını açıkladı. Bu destek kapsamında, Bosna Hersek’in reform sürecine yardımcı olacaklarını ve ticaret ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ziyaret kapsamında, başkent Saraybosna’da Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Borjana Kristo ile görüşmeler yapıldı.

Başbakan Plenkovic, 17 Nisan’da gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından Bosna-Hersek’e ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştirdi. Bu ziyaretin, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yapmak amacıyla yapıldığını ifade etti. Bosna-Hersek’in Avrupa entegrasyon sürecinde güçlü bir destekçi olmayı arzuladıklarını belirten Plenkovic, bu süreçte Bosna-Hersek’e teknik destek sağlayacaklarını ve ticaret hacmini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Ayrıca, Bosna-Hersek’teki seçim yasası reformunun önemine de dikkat çekti.

Bosna-Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Zoran Kristo ise Hırvatistan’dan gelen destekten dolayı teşekkür etti. Kristo, iki ülke arasında yürütülecek çeşitli projeler ve iş birlikleri hakkında da konuştuklarını belirtti. Ayrıca, Hırvatistan ve Bosna-Hersek arasında gerçekleştirilecek devletler arası anlaşmayı duyurdu.

Ancak, Plenkovic’in ziyareti sırasında Bosna-Hersek’te açılacak olan “Hersek” viyadüğüne onur konuğu olarak katılacak olması eleştirilere sebep oldu. Viyadüğün inşasına herhangi bir katkı yapmamalarına rağmen, açılışa katılacak olması siyasi bir tartışmaya sebep oldu. Plenkovic, basın toplantısında bu duruma yanıt vererek, viyadüğü birlikte kullanacaklarını ve açılışın amacının sadece gözlemlemek ve tebrik etmek olduğunu ifade etti.

Sonuç olarak, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic’in Bosna Hersek ziyareti, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedefleyen olumlu adımların atıldığı bir ziyaret oldu. AB üyelik sürecinde Hırvatistan’ın Bosna-Hersek’e vereceği destek, bölgedeki iş birliğinin ve ticaretin artmasına olanak sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hırvatistan Başbakanı Saraybosna’yı Ziyaret Etti: AB Üyelik Sürecinde Destek Devam Edecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!