G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.899,52
Petrol74,26
GR. ALTIN2.860,21
BTC2.147.896,28

Hindistan’da Protesto: Güvenlik Güçleriyle Çatışmalar Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan’da çiftçiler, hükümetin mahsuller için daha fazla ödeme yapma yönündeki sözlerini tutmadığını iddia ediyor. Yiyecek ve diğer malzemelerle dolu kamyon ve arabalarla protesto yolculuğuna devam eden yüzlerce çiftçi, sendikaları ile hükümet arasındaki görüşmelerde çeşitli mahsuller için asgari fiyatlara ilişkin bir taahhütte bulunulmamasının ardından dün sabah Delhi’ye doğru yürüyüşe başlamıştı. Pencap ve

Haryana’yı ayıran Shambhu sınırında, varış yerlerinden yaklaşık 200 kilometre uzakta güvenlik güçleri tarafından durdurulan çiftçilere insansız hava araçları ile göz yaşartıcı gaz bombası atıldı. Ayrıca, bazı eylemciler demiryollarını kapatarak rayların üzerinde oturma eylemi yaptılar.

Pencap Kisan Mazdoor Sangharsh Komitesi Genel Sekreteri Sarwan Singh Pandher, Hindistan haber ajansı ANI’ye “Başbakanın öne çıkmasını ve çiftçilerle konuşmasını istiyoruz” dedi. Çiftçiler, hükümetin mahsuller için daha fazla ödeme yapma yönündeki 2021 sözünü yerine getirmediğini söylüyor.

Görüntülerde ayrıca isyan karşıtı teçhizatlı güvenlik güçlerinin konuşlandırılmaya hazır durumda olduğu görülüyor. Güçlü bir oylama bloğu olan çiftçilerin 2021’de bir yıl süren protestoları, yerel hükümeti tarım yasalarını kaldırmaya ve tüm çiftlik ürünleri için destek fiyatları sağlamanın yollarını bulma sözü vermeye itmişti. Son protestolar, ülkenin Modi’nin üçüncü dönem için aday olacağı ulusal seçimlere aylar kala gelmesiyle birlikte düzenlendi.

Bu protestolar ulusal başkentin sınırındaki diğer bölgelerde de sıkı güvenlik düzenlemeleri olduğunu gösteriyordu, sıra sıra barikatlar ve üzeri tel örgülerle kapatılmış çimento blokları ve fiziksel bariyer olarak kullanıma hazır boş konteynerleri gösteriliyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hindistan’da Protesto: Güvenlik Güçleriyle Çatışmalar Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!