G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,02
CNY4,81
GBP44,56
EURO/USD1,08
BIST8.838,60
Petrol75,60
GR. ALTIN3.025,19
BTC2.320.119,73

Her 5 kişiden 3’ü iyi yaşam için seyahat edecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tatilini doğada, sakin bir coğrafyada, sessiz yerlerde, şifa peşinde, iyi yaşama adanmış ve derinleştirilmiş deneyim sunan tesislerde geçirmek isteyenlerin sayısı hızla artıyor. Seyahat trendleri raporlarına göre welness seyahate ilgi artıyor. Tatilsepeti seyahat tercihlerinde yüzde 35’e varan indirimlerle öne çıkan bu konseptin, 2025’te talebin önemli bir bölümünü karşılaması bekleniyor. Peki ya welness seyahat nedir, ülkemizde nereleri öne çıkıyor?

2025’te her 5 kişiden 3’ü iyi yaşam için seyahat edecek!

İyi yaşam tatil konseptine ilgi artıyor.

Tatil trendleri değişiyor. Tatil artık sadece deniz kum güneş demek değil.  Tatili doğada, sakin bir coğrafyada, sessiz yerlerde, şifa peşinde, iyi yaşama adanmış tesislerde geçirmek isteyenlerin sayısı belirgin şekilde artıyor. 2024 yaz seyahat raporlarına göre dijital detoksa girerek SPA, welness, yoga gibi deneyimleriyle öne çıkan tesislerde tatil yapanların sayısı bir önceki yıla göre artmış. Tatile çıkanlara 2025 seyahat planları sorulduğunda yüzde 67’si zihinsel rahatlama, arınma ve yenilenme; yüzde 49’u ise sağlığa kavuşmak için tatile çıkmak istediğini söylemiş.

İyi yaşam tatili ne demek? Sağlıklı, uzun ve kaliteli yaşamı odağına alan bir tatil bu. Türkiye coğrafyası, doğal şifa kaynakları ile welness tatilinin önemli merkezi konumunda. Ülkemizde derinleştirilmiş welness deneyimlerine yatırım yapan tesis sayısı hızla artıyor. SPA kavramı genişliyor, eskilerin hamam ve saunası şimdilerde çok daha fazla şeyi ifade ediyor. Sadece bedeni iyileştiren değil ruha ve zihne de dokunan bir iyilik sağlık konsepti demek daha doğru. Spiritüel terapiler, yüz ve vücut bakımları, yoga, detoks ve doğru beslenme, medikal terapiler, gelişmiş masaj kürleri, ozon tedavileri, aromaterapi, kişiselleştirilmiş tedaviler, ileri teknoloji welness seansları… Saymakla bitmeyecek şekilde gelişen bir konsept bu. Tesisler geliştikçe ve yatırımlar artıkça welness, seyahat tercihlerinde önemli bir yer almaya başladı.

Tatilsepeti seyahat tercihlerinde de yüzde 35’e varan indirimlerle öne çıkan bu konseptin, 2025’te talebin önemli bir bölümünü karşılaması bekleniyor. Peki ya welness seyahatte nereleri öne çıkıyor? Kaynak suların yenileyici gücünden, mineral değeri yüksek çamur banyolarına kadar termal, welness ve SPA merkezleriyle öne çıkan bölgeleri derledik. İşte sonbahar rotaları…

Dünya mirası listesinden Pamukkale

Türkiye tanıtım afişlerinin baş köşesinde yer alan Denizli’nin doğal hazinelerinden olan Pamukkale Travertenleri şifalı suyu ile dünyanın dört bir yanından turistleri ağırlıyor. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Pamukkale,  antik dönemlerden bu yana insanlığa cömertçe hizmet etmeye devam ediyor. Pamukkale termal ve SPA özellikli tesislerde avantajlı ödeme koşullarının bulunduğu konforlu tesislerde fiyatlar iki kişilik odada kişi başı 1850 TL’den başlıyor.

Yılların Klasiği Afyon, SPA başkenti

Kaplıca veya termal su denilince ilk akla gelen bölgenin Afyon olması tesadüf değil. Yüksek kükürt oranına sahip olduğu bilinen Sandıklı bölgesindeki termal sular birçok tedaviyi destekleyici olarak öneriliyor. Modern tesislerin içerisinde destek alabileceğiniz fizyoterapistler, uzman masörler de yer alıyor. 4 ve 5 yıldızlı tesislerin birçoğunda 4 gece kal 3 gece öde kampanyası var. Pansiyon konaklamalı tesislerde fiyatlar iki kişilik odada kişi başı 2000 TL‘den başlıyor.

İstanbul’a en yakın iyi yaşam adresleri

Metropolün negatif enerjisinden kısa süre de olsa kaçmak, yenilenmek ve hafta sonunu fırsata çevirmek için en popüler yakın bölgeler Yalova, Bolu ve Gönen. Tarihi Romalılar’a dayanan Cumhuriyet döneminde yıldızı parlayan, Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisi ile kurulan termal işletmeleri günümüzde birçok yeni tesisin de açılması ile hizmet veriyor. Yalova dışında en yakın termal şehirler içinde Gönen’i de unutmayalım. Bölgede gelişen modern yatırımların yanında popülaritesini kaybetse de Gönen termalleri kaliteli ve yüksek mineralli suya sahip olması bakımından müdavimlerini ağırlamaya devam ediyor.

Welness tatilde Bursa fark atıyor

 Welness tatilin önemli duraklarından biri olmaya aday Bursa. Tatilsepeti’nde yüzde 25’e varan ön ödeme fırsatı ile rezervasyon yapılan bölgede termal oteller genellikle Çekirge bölgesinde bulunuyor. Bunun yanında İnegöl ve Osmangazi bölgelerinde de termal tesisler yer alıyor. 2 kişilik odada kişi başı 950 TL’den başlayan fiyatlarla konaklanabiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Her 5 kişiden 3’ü iyi yaşam için seyahat edecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!