G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,62
CNY4,85
GBP44,91
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,48
GR. ALTIN2.881,99
BTC2.126.242,03

HDP Davasında Figen Yüksekdağ’a 30, Selahattin Demirtaş’a 42 Yıl Hapis Cezası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekim 2014’te HDP’nin çağrısıyla başlayan Kobani olaylarına ilişkin davada Figen Yüksekdağ’a 30 yıl, Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’e ise 10 yıl hapis cezası verilirken; Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Ayhan Bilgen ve Aysel Tuğluk beraat etti. Gültan Kışanak ve Ayla Akat Ata ise tahliye edildi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu’nun 6 Ekim 2014’te yaptığı açıklamayla başlayan olaylarda doğu illerinde ve İstanbul’da sokağa çıkma çağrısı yapıldı. HDP, Kobani’deki saldırıları protesto etmek için halkları sokağa çıkmaya teşvik etti.

Ardından yapılan açıklamalarda barikatlar kurularak yollar kesildi ve birçok ilde şiddet olayları başladı. 35 ilde barikatlar kurulup yollar kesilirken, kamu binalarına ve vatandaşların evlerine saldırılar gerçekleştirildi.

Şiddet olaylarında 2 polis şehit olurken, Diyarbakır’da Yasin Börü ve diğer 43 kişi hayatını kaybetti. 761 kişi yaralanırken, birçok suç işlendi ve evler ile iş yerlerine zarar verildi.

Diyarbakır’da Kurban Bayramı’nda Yasin Börü ve arkadaşları linç edilerek öldürüldü. Cesetlerine işkence yapılan gençlerin olayı tanıklık eden Yusuf Er ise psikolojik destek aldı.

Olaylar sonrasında birçok okula zarar verildi ve devletin maliyeti 300 milyon liranın üstünde olduğu belirtildi. Esnafa yaklaşık 50 milyonluk ödenek sağlandı ve zarar gören okulların onarımı yapılarak eğitime açıldı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan şiddet eylemleri sosyal yaşama, turizme ve ekonomiye zarar verirken, huzur ve güven ortamı bozuldu. Bu olaylar sonucunda toplumda derin yaralar açıldı ve pek çok kişi hayatını kaybetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP Davasında Figen Yüksekdağ’a 30, Selahattin Demirtaş’a 42 Yıl Hapis Cezası!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!