G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,55
CNY4,84
GBP44,93
EURO/USD1,09
BIST9.136,61
Petrol77,64
GR. ALTIN2.878,68
BTC2.084.757,71

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kurban Bayramı Öncesi Denetimlerini Hızlandırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde alışverişin yoğunlaştığı sektörlere yönelik denetim gerçekleştirdi. Bakan Mehmet Şimşek’in “Kayıt dışılıkla mücadelemize her alanda ara vermeden devam ediyoruz” mesajı doğrultusunda ekipler, 11 Haziran’dan bayram arifesi 15 Haziran gün sonuna kadar ekonomik faaliyetlerin yoğunlaştığı sektörlerde denetimlerini sürdürdü. Gaziantep gibi şehirlerde tatlıcı, şekerci, konfeksiyon gibi işletmelerde mükelleflere yönelik ülke genelinde bayram denetimleri yapıldı.

Denetimler kapsamında 8 bin 227 mükellef denetime tabi tutuldu. Bu denetimler sonucunda kayıt dışı hasılat tespit edilerek söz konusu mükellefler incelemeye sevk edildi. Ekipler 195 mükellefin hatalı KDV oranı uyguladığını ve 357 mükellefin ödeme kaydedici cihaz ve satış yazılım programları arasında entegrasyon sağlamadığını belirledi. Ayrıca 13 mükellefin işletmeye ait olmayan POS cihazı kullandığı, 298 mükellefin IBAN yoluyla tahsilat gerçekleştirdiği, 50 mükellefin kayıt dışı faaliyette bulunduğu ve kayıt dışı 18 işçi çalıştırdığı tespit edildi. Bu tespit edilen hatalar sonucunda ilgili işletmeler Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirildi.

Denetimler sırasında baklavacılarda hasılat tespiti de gerçekleştirildi. Bu süreçte 8 bin 227 mükellef denetime tabi tutularak kayıt dışı faaliyetlerin önüne geçilmeye çalışıldı. Ekiplerin yoğun çabaları sonucunda 195 mükellefin hatalı KDV oranı uyguladığı, 357 mükellefin ise ödeme kaydedici cihaz ve satış yazılım programları arasında entegrasyon sağlamadığı belirlendi. Ayrıca 13 mükellefin işletmeye ait olmayan POS cihazı kullandığı, 298 mükellefin IBAN yoluyla tahsilat gerçekleştirdiği ve 50 mükellefin kayıt dışı faaliyette bulunduğu saptandı.

Tüm bu tespitler sonucunda Hazine ve Maliye Bakanlığı, denetimlerin ardından ilgili işletmeler hakkında gerekli işlemlerin yapılması için Sosyal Güvenlik Kurumuna bilgi verdi. Bu sayede kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi ve vergi kayıplarının en aza indirilmesi hedeflendi. Bakanlık, kurban bayramı öncesi mükelleflerin işletmelerindeki hatalı uygulamaları tespit ederek gerekli önlemleri almaya devam edecek. Bu denetimlerle kayıt dışı ekonomiyle mücadele edilerek vergi kayıplarının engellenmesi amaçlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanlığı Kurban Bayramı Öncesi Denetimlerini Hızlandırdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!