G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten İşte Çarpıcı Açıklama: 2024’e Zorunlu Afet Sigortası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin büyük bir deprem ülkesi olduğunu ve bu nedenle dayanıklı yapılar inşa etmenin önemine vurgu yaptı. Şimşek, bu yıl içerisinde, 2024’ün 3. ve 4. çeyreğinde zorunlu afet sigortasını getirmeyi planladıklarını ve deprem sigortasının kapsamının genişletilmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Şimşek, zorunlu deprem sigortasının 1999’daki depremin ardından hayata geçirildiğini hatırlatarak Türkiye’nin deprem ülkesi olması nedeniyle sigortaların yapılması gerektiğini dile getirdi. Şimşek, DASK bünyesindeki deprem teminat havuzuna finansal güvence sağlandığını ve poliçe sayısının artmasına rağmen sigortalılık durumunun hala düşük olduğunu ifade etti. Bakan ayrıca Türkiye’nin geçen sene depreme 1,1 trilyon liranın üzerinde kaynak harcadığını ve zorunlu deprem sigortasının yaygınlaşmasının önemini vurguladı.

Şimşek, iklim değişikliğine ve yol açacağı afetlere karşı dirençli şehirlerin önemine dikkat çekerek, 2024’ün 3. ve 4. çeyreğinde zorunlu afet sigortasını getirmeyi düşündüklerini belirtti. Bu yeni sigortanın deprem sigortasının kapsamını genişleterek bütün riskleri kapsayacağını ve ülkenin sigortacılık oranını artıracağını ifade etti. Bakan Şimşek’in konuşmasının ardından, Hasan Kalyoncu Üniversitesi yetkilileri depremin açacağı riskleri analiz ederek farkındalığına vurgu yapacak bir yarışma düzenlediklerini ve gençlerin güvenli binalar inşa edeceklerine inandıklarını belirttiler.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ise uygulamalı eğitime önem verdiklerini ve bu misyonla eğitimlerini sürdürdüklerini açıkladı. Ödül töreninde yarışmalarda derece elde edenlere ödülleri verildi. Tören sonunda Bakan Şimşek, Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’na katılanları tebrik ederek, depreme karşı daha dirençli yapılar oluşturulması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten İşte Çarpıcı Açıklama: 2024’e Zorunlu Afet Sigortası!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!