G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Ekonomi Hamlesi: Personel Alımları Durduruluyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir canlı yayında ekonomideki gelişmeler hakkında konuştu. Enflasyonun düşürülmesi için yapılan geçiş sürecinde kamuda personel alımının yapılmayacağını duyurdu. Bakan Şimşek, Kanal 7’deki canlı yayında, “Milletimiz bu geçiş döneminde bir fedakarlık yapıyor. Kamu da bunu yapacak. Hiçbir bakanlığa emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Şimşek uygulanan ekonomi programı hakkında da açıklamalarda bulundu. Bütün kurumlara genelge gönderdiklerini ve kamudaki harcamaları ciddi şekilde kısacaklarını ve kontrol altına alacaklarını belirtti. Verimliliği artırmak gerektiğini vurgulayan Şimşek, yapılan kapsamlı yapısal reformlara dikkat çekti ve takvime bağlanmış eylem planlarının olduğunu söyledi. Programın temelinin sağlam olduğunu vurgulayan Bakan, yatırım ortamını iyileştirecek birçok eylemin olduğunu belirtti.

Bakan Şimşek, yatırım ortamını iyileştirecek yüzlerce eylemin takvime bağlandığını ifade etti. Programlarının sağlam bir temele dayandığını belirten Şimşek, programın Cumhurbaşkanı tarafından da sahiplenildiğini dile getirdi. Kredi politikasında kaynağın üretime gitmesini desteklediklerini ve bu yönde tedbirler aldıklarını, gerektiğinde ilave tedbirler alacaklarını ifade etti.

Sonuç olarak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek canlı yayında ekonomideki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Enflasyonun düşürülmesi için yapılan geçiş sürecinde kamuda personel alımının yapılmayacağını duyurdu. Ayrıca, uygulanan ekonomi programının temelinin sağlam olduğunu ve yatırım ortamını iyileştirmek için birçok eylemin planlandığını belirtti. Programlarının Cumhurbaşkanı tarafından da desteklendiğini ve kredi politikasında üretime odaklanacaklarını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Ekonomi Hamlesi: Personel Alımları Durduruluyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!