G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.153.801,82

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Ekonomi Değerlendirmesi: Enflasyon Dönemine Girdik!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YASED Küresel Yatırım Günleri ve Ankara Resepsiyonu’nda konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide kalıcı bir dezenflasyon dönemine girildiğini belirtti. Bakan Şimşek, ekonomi programının sonuçları hakkında yaptığı değerlendirmelerde hisse senedi ve kripto kârlarını vergilendirme planının olmadığını vurguladı.

Bakan Şimşek’in konuşmasında, Türkiye’nin potansiyelinin en büyük altı ülke arasında olduğunu belirterek, önümüzdeki dört yıl seçimsiz bir dönem yaşanacağını ve teşviklerle yatırım ortamının iyileştirileceğini dile getirdi. Ayrıca, inovasyon alanında yapılan çalışmaların devam ettiğini ve Dünya Bankası’nın lojistik listesinde Türkiye’nin iyi bir konumda olduğunu ifade etti.

Yapay zeka alanında gelişmekte olan ülkeler arasında Türkiye’nin iyi bir konumda olduğunu belirten Bakan Şimşek, kadınların iş gücüne katılım oranının artması durumunda Türkiye’nin daha hızlı büyüyeceğine dikkat çekti. Ayrıca, AB ülkeleriyle dost olmanın tedarik avantajları sağladığını belirtti.

Bakan Şimşek, OVP sayesinde enflasyonun tek haneli rakamlara inmesinin işlerini kolaylaştıracağını ve sürdürülebilir cari açıkla daha güvenilir bir ekonomik yola girileceğini söyledi. Enflasyonun tek haneli rakamlara inmesinin biraz zaman alacağını ancak gelecek aydan itibaren enflasyonun keskin bir şekilde düşeceğini ve piyasanın enflasyon beklentilerinin OVP’yi yakalayacağını belirtti.

Bakan Şimşek, dün itibariyle swap hariç rezervlerdeki artışın 60 milyar dolar olduğunu ve Merkez Bankası brüt rezervlerinin 44 milyar dolar artarak 142 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Risk priminin önümüzdeki yıllarda 100’lerde olduğuna inandığını belirterek ekonomik durumun olumlu bir seyir izlediğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Ekonomi Değerlendirmesi: Enflasyon Dönemine Girdik!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!