G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,61
CNY4,88
GBP44,84
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol81,06
GR. ALTIN2.911,74
BTC2.170.705,59

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’e Yapılan Talepler Gündemde: Asgari Ücrete Yüzde 15 Zam Geliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin Hazine ve Maliye gölge bakanı Yalçın Karatepe, dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile uzun bir zirve gerçekleştirdi. Toplamda 4 saat 15 dakika süren görüşmede Karatepe, Şimşek’e 4 ana talepten biri olarak temmuz ayında asgari ücrete bir ara zam yapılması gerektiğini iletti. Ancak Karatepe, bu konuda olumlu bir geri dönüş alamadığını belirtti.

Görüşmenin ardından asgari ücrete yapılacak olası bir zam, milyonlarca asgari ücretliyi endişelendirmeye başladı. Ankara kulislerine düşen iddiaya göre hükümet, sürpriz bir kararla asgari ücrete ara zam yapabilir. Bazı kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kararı verebileceğini ve zam oranının enflasyonla doğru orantılı olmayacağını vurguluyor. Tahminlere göre 2024 yılının ilk 6 ayında enflasyonun yüzde 25 olması beklenirken asgari ücrete yapılacak zamın bu oranda olmayacağı iddia ediliyor.

Kulislerde dolaşan söylentilere göre asgari ücrete yüzde 15 oranında bir zam yapılabilir. Eğer bu iddialar gerçekleşirse, temmuz ayındaki zamla birlikte asgari ücret 17.002 TL’den 19.552 TL’ye yükseltilecek. Bu durum, çalışanların maddi durumunu olumlu yönde etkileyecek olsa da enflasyonun da göz önünde bulundurulması gerektiği belirtiliyor. Sonuç olarak, asgari ücrete yapılacak olası bir zam konusundaki belirsizlik devam ederken, hükümetin alacağı karar merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’e Yapılan Talepler Gündemde: Asgari Ücrete Yüzde 15 Zam Geliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!