G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO37,94
CNY4,82
GBP45,22
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,37
GR. ALTIN2.802,42
BTC2.121.231,93

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Vergi Borçlularının İsimleri Kamuoyuyla Paylaşılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programında kayıt dışılıkla mücadeleyi ve vergide adaleti vurguladı. Vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin listelerinin açıklanması talimatını veren Şimşek, 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu olanların isimlerini kamuoyuna duyuracaklarını belirtti.

Şimşek, 15-31 Ekim 2024 tarihleri arasında vergi dairelerinde, 1-15 Kasım 2024 tarihleri arasında ise Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde mükelleflere ait listelerin yayımlanacağını açıkladı. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile belirlenen usul ve esaslara göre, vadesi geçmiş vergi ve cezaları olan mükellefler ile vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararlarına göre vergi ve ceza hesaplanan mükelleflerin isimleri açıklanacak.

Bakan Şimşek, vergi yüzsüzü olarak adlandırılan mükelleflerin listelerde yer almamak için eylül sonuna kadar başvurabileceklerini, aksi takdirde isimlerinin kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi. Depremlerden etkilenen bölgelerdeki mükelleflerin borçlarının ise açıklanmayacağını belirtti.

Bu adımların, vergide adaleti sağlamak ve kayıt dışılığı azaltmak için atıldığını vurgulayan Şimşek, vergi gelirlerinin artırılması ve ekonominin güçlendirilmesi hedefiyle bu tedbirlerin alındığını dile getirdi. Toplumda vergi bilincini artırmak ve vergiye olan güveni pekiştirmek için şeffaf ve adil bir vergi sistemi oluşturmanın önemine değinen Bakan Şimşek, vergide adaletsizlik ve usulsüzlüklerle mücadelenin devam edeceğini ifade etti.

Vergiye olan borçlarını ödemeyen veya zamanaşımı süresi geçen mükelleflerin listelerinin açıklanmasıyla vergi kaçakçılığının ve kayıt dışılığın engellenmesi ve vergi denetiminde etkinliğin artırılması hedefleniyor. Ayrıca, vergide şeffaflığın ve adaletin sağlanması doğrultusunda atılan bu adımların, vergi sisteminin güvenilirliğini artırarak ekonomiye güç katacağı düşünülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Vergi Borçlularının İsimleri Kamuoyuyla Paylaşılacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!