G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO37,87
CNY4,88
GBP45,56
EURO/USD1,11
BIST9.351,22
Petrol74,57
GR. ALTIN2.929,47
BTC2.087.271,17

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Türkiye Ekonomisini Değerlendirdi: İşte Programın Detayları ve Hedefler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu’nda Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, Orta Vadeli Programın “güçlü ve güvenilir” bir çerçeveye sahip olduğunu belirtti.

Şimşek, programın temel amacı olan fiyat istikrarının sağlanması, rekabetçilik ile verimliliğin artırılması ve yapısal reformların önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin geçen yıl yaşadığı depremlerin bütçede büyük bir açığa neden olduğunu anımsatan Bakan Şimşek, bu açığı kapatmak için önemli tedbirler aldıklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin ana ticaret ortaklarının büyüme beklentilerindeki iyileşmenin dış talebi destekleyeceğini ifade etti.

Şimşek, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu ve bu yönde adımlar atacaklarını belirtti. Aylık enflasyonun yavaşladığını ve yıllık enflasyonun da bu yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başlayacağını söyledi. Ayrıca, 2026 yılına kadar enflasyonun tek haneli rakamlara inmesini hedeflediklerini kaydetti.

Bakan Şimşek, yatırımcılarla yapılan toplantılarda Türkiye’ye olan güvenin arttığını ve yatırımcıların artık programın uygulanması konusunda tereddüt etmediklerini ifade etti. Kamu maliyesi alanında Merkez Bankası’nı destekleyeceklerini ve yapısal reformları hızlandıracaklarını belirtti. Türk varlıklarına gösterilen güçlü ilgiden bahseden Şimşek, piyasanın enflasyon beklentilerinin yaklaşık yüzde 36 civarında olduğunu aktardı.

Türkiye’de Haziran 2028’e kadar seçim olmadığını vurgulayan Bakan Şimşek, bu durumun programın sonuçlarını almak için siyasi istikrar açısından fırsat sunduğunu belirtti. Türkiye ekonomisinin dayanıklı olduğunu ve ülkede canlı bir özel sektör ve güçlü bir girişimcilik kültürü olduğunu vurguladı. Türkiye’nin uzun vadede emsal ülkelerle karşılaştırıldığında avantajlı olduğunu belirten Şimşek, küresel borçluluğun büyümeyi engellediğini vurgulayarak Türkiye’nin borç oranının düşük olduğunu kaydetti. Ayrıca, jeostratejik rekabetin ticarette parçalanmalara neden olduğunu ve Türkiye’nin bu durumdan faydalanabilecek bir konumda olduğunu ifade etti.

Sonuç olarak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ekonomik önceliklerini, yapısal reformları ve enflasyonla mücadele stratejisini katılımcılarla paylaştı. Türkiye’nin güçlü bir ekonomik yapıya sahip olduğunu vurgulayarak, gelecek planlarında yapısal reformların hızlandırılacağını ve enflasyonun düşürülmesi yönünde kararlı adımlar atacaklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Türkiye Ekonomisini Değerlendirdi: İşte Programın Detayları ve Hedefler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!