G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,87
CNY4,79
GBP44,95
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,97
GR. ALTIN2.821,78
BTC1.974.608,67

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Mal Müdürlüklerinde Devrim Niteliğinde Değişiklikler Başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf ve verimlilik çalışmaları kapsamında mal müdürlüklerinde yapılacak çalışmaya ilişkin değerlendirmede bulundu. Bakan, mal müdürlüklerinin muhasebe ve saymanlık hizmetleri verdiğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Genelgesi kapsamında 300 mal müdürlüğünün kapatılması talimatını verdi. Mal müdürlüklerinin görevlerinin bundan sonra il merkezlerinden veya belirli seçilmiş bir mal müdürlüğü tarafından yerine getirileceğini belirtti.

Mehmet Şimşek, yapılan değişikliklerle kamuda kaynak kullanımında etkinlik sağlanması, hizmet kalitesinin artırılması, teknolojik dönüşüm ve dijitalleşme ile personel ve iş gücü yönetimi gibi hedeflerin amaçlandığını dile getirdi. Yapılan tasarrufun kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayacağını ve gereksiz harcamaların önüne geçileceğini belirtti. Muhasebe hizmetlerinin merkezden yürütülmesi sayesinde iş süreçlerinin hızlanacağını ve hata oranlarının azalacağını ifade etti.

Bakan Şimşek, yeni teknolojik sistemlerle kamu mali yönetiminde dijital dönüşümü hızlandıracaklarını ve bilişim teknolojilerinin etkin kullanımını teşvik edeceklerini aktardı. Bu dönüşümün kamu hizmetlerinin şeffaflığını artıracağını vurguladı. İş gücü yönetiminin önemine de dikkat çekerek, personel kaynaklarının daha verimli kullanılmasının sağlanacağını ve çalışanların yetkinliklerine uygun alanlarda istihdam edileceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak tasarruf tedbirlerine uygun olarak önemli bir adım atmış olduklarını ifade eden Bakan Şimşek, teknoloji ile kamuyu küçültürken hizmet kalitesinden de ödün verilmeyeceğini vurguladı. Yapılan değişikliklerle müdürlüklerin bugüne kadar yürüttüğü hizmetlerde aksama olmayacağını belirtti. Sonuç olarak, taşra teşkilatlarının yeniden yapılandırılmasının ülke kamu mali yönetim sistemine önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Mal Müdürlüklerinde Devrim Niteliğinde Değişiklikler Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!