G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO38,16
CNY4,88
GBP45,80
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,99
GR. ALTIN2.898,69
BTC2.170.641,33

HAVA SICAKLIKLARI ARTIYOR, DİKKAT! – Meteoroloji’den Uyarı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun çeşitli bölgelerinde hava durumunun nasıl olacağı tahmin ediliyor. Trakya ile güneydoğu kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği belirtilirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesine karşı uyarıda bulunuldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hava sıcaklıklarında artış beklendiğini belirtti. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların özellikle perşembe, cuma ve cumartesi günleri sağanak yağışla birlikte etkili olacağı ifade edildi. Bakan Özhaseki, vatandaşları özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanları Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Ayrıca, kuvvetli rüzgar uyarısı da yapıldı. Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) rüzgar esmesi bekleniyor. Bu nedenle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. Aynı zamanda Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesinin devam ettiği uyarısında bulunuldu.

Hava sıcaklıklarının yüksek seyredeceği belirtilirken, Marmara bölgesinde rüzgarın kuvvetli esmesi bekleniyor. Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli gibi illerde az bulutlu hava hakim olacak. Diğer bölgelerde de benzer şekilde az bulutlu ve açık havanın beklendiği ifade edildi.

Öte yandan, Ege bölgesinde hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Ankara, Antalya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa gibi illerde hava durumunun benzer şekilde az bulutlu ve açık olacağı belirtiliyor.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de az bulutlu ve açık bir hava tahmini yapılıyor. Erzurum, Kars, Malatya, Van, Diyarbakır ve Gaziantep gibi illerde de hava durumunun benzer şekilde seyredeceği öngörülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların hava durumuyla ilgili uyarıları dikkate almaları gerektiğini hatırlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HAVA SICAKLIKLARI ARTIYOR, DİKKAT! – Meteoroloji’den Uyarı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!