G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,87
CNY4,79
GBP44,95
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,97
GR. ALTIN2.821,78
BTC1.974.608,67

Hava Durumu: Yağışlı Havalar Geliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu, Konya, Eskişehir ve Adana çevreleri, Ankara’nın güneyi, Rize ve Artvin’in iç kesimleri, İskenderun Körfezi ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Ege ve Batı Akdeniz’de ise toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece artış göstereceği, diğer bölgelerde ise genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif eserken, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek.

Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı beklendiğinden dolayı görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Hava sıcaklığı genellikle mevsim normalleri üzerinde seyrederken, Cuma gününden itibaren iç ve doğu kesimlerde azalacak ve mevsim normallerine yaklaşacak.

Marmara bölgesinde parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli’nde hava durumu parçalı ve az bulutlu olacak.

Ege bölgesinde ise parçalı ve az bulutlu hava etkili olacak. Ancak yarın öğle saatlerinden sonra İç Ege’nin yerel olmak üzere sağanak yağışlar görülecek.

Akdeniz bölgesinde Parçalı ve az bulutlu hava beklenirken, iç kesimlerinde yer yer çok bulutlu, Adana çevreleri, İskenderun Körfezi ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde yerel olmak üzere sağanak yağışlar beklenmektedir.

İç Anadolu bölgesinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava etkili olacak. Eskişehir, Konya ve Ankara’nın güney kesimlerinde ise yarın öğleden sonra sağanak yağışlar beklenmektedir.

Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde parçalı ve az bulutlu hava beklenirken, iç kesimlerde yer yer sağanak yağışlar görülecek.

Doğu Anadolu bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Bölgenin doğusunda yerel olmak üzere sağanak yağışlar bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise parçalı ve az bulutlu hava öngörülüyor. Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa’da hava durumu parçalı ve az bulutlu olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hava Durumu: Yağışlı Havalar Geliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!