G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,83
GBP45,41
EURO/USD1,12
BIST9.968,21
Petrol74,52
GR. ALTIN2.863,66
BTC2.156.697,53

Hava Durumu Raporuna Göre, Ülkemizde Yağışlı ve Karlı Günlere Hazır Olun!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin kuzeydoğusu ile zamanla kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu olacak. Akşam ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz, Bolu’nun doğusu, Karabük’ün güneyi, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Çorum, Sivas, Samsun’un batı ilçeleri, Kars, Ardahan ve Erzurum’un kuzey çevreleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yağışlı olması bekleniyor. Diğer yerlerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Yağışların genellikle yerel olmak üzere yağmur, sağanak, gece ise Kars, Ardahan ve Erzurum’un kuzey çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülmektedir.

Hava sıcaklıklarının cuma gününden itibaren azalarak iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında düşeceği tahmin edilmektedir. Bu nedenle, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli olunmalıdır.

Bugün (4 Nisan 2024) Kuzey ve iç kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilmektedir. Rüzgarın genellikle güney ve doğu, kuzey kesimlerde ise kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

Marmara bölgesinde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacakken, Ege bölgesinde az bulutlu geçişler öngörülmektedir. Akdeniz’de ise az bulutlu ve açık bir hava beklenmektedir.

Batı Karadeniz’de parçalı ve az bulutlu bir havanın hakim olacağı tahmin edilirken, Doğu Karadeniz’de parçalı zamanla çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Benzer şekilde, Orta ve Doğu Karadeniz’de de parçalı zamanla çok bulutlu bir hava öngörülmektedir.

Doğu Anadolu’da parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olurken, gece saatlerinde Kars, Ardahan ve Erzurum’un kuzey çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi beklenmektedir. Güneydoğu Anadolu’da ise az bulutlu ve açık bir hava beklenmektedir.

Denizlerde fırtına beklenmemektedir. Karadeniz’de rüzgarın batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan, Doğu Karadeniz’de ise doğu ve güneydoğudan esmesi öngörülmektedir. Akdeniz’de ise rüzgarın batı Akdeniz’de batı ve güneybatıdan, Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan esmesi beklenmektedir.

Sonuç olarak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre ülkemizin farklı bölgelerinde değişik hava koşulları yaşanacak ve vatandaşlar uygun önlemleri almalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hava Durumu Raporuna Göre, Ülkemizde Yağışlı ve Karlı Günlere Hazır Olun!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!