G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

Hasan Nasrallah İsrail’e Sert Tepki Gösterdi: “Yeni Bir Aşamaya Girdik”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta meydana gelen olayda, İsrail’in Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ü öldürmesi üzerine Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah açıklamalarda bulundu. Nasrallah, 30 Temmuz’da gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Şükür için düzenlenen cenaze törenine video konferans aracılığıyla katılarak, İsrail ile açık bir savaşın başladığını vurguladı. Sınır hattındaki çatışmaların yeni bir aşamaya geldiğini belirten Nasrallah, İsrail’e karşı verdikleri mücadelenin artık sadece bir destek cephesi olmadığını ifade etti.

Hasan Nasrallah, Mecdel Şems saldırısının Hizbullah ile ilişkilendirilmesi ve Hizbullah’ın bu saldırıyı üstlenmemesine rağmen suçlanmasına değindi. İsrail’in saldırılarına karşı verdikleri tepkilerin sadece misilleme olmadığını belirten Nasrallah, Lübnan’ın destek cephesine yapılan saldırıya verilen yanıtın bir parçası olduğunu dile getirdi. Ayrıca, saldırıda öldürülen komutan Şükür’ün yanı sıra İran uyruklu bir kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Öte yandan, İsrail ordusunun duyurduğu bilgilere göre, 30 Temmuz’da Beyrut’a yapılan hava saldırısında Fuad Şükür’ün öldürüldüğü belirtilmişti. Şükür’ün, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın sağ kolu olarak tanımlandığı ve 2023 yılından bu yana İsrail’e yönelik saldırıları yönettiği iddiaları ortaya atılmıştı. Ayrıca, Şükür’ün daha önce Beyrut’ta ABD Deniz Piyadeleri kışlasının bombalanmasında rol aldığı iddialarıyla gündeme gelmişti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail’in Hizbullah’a yönelik suçlamalarını reddederken, İsrail’in sivil ölümlerini bir bahane olarak kullanarak saldırılarına devam ettiğini belirtti. Tüm yaşananların İsrail’in saldırgan tavırlarından kaynaklandığını ifade eden Nasrallah, savaşın yeni bir aşamaya girdiğini vurgulayarak, durumun İsrail’in tepkilerine bağlı olarak değişebileceği uyarısında bulundu. Son olarak, İsrail’in Hizbullah’ı hedef alan saldırılarına karşı verdikleri mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hasan Nasrallah İsrail’e Sert Tepki Gösterdi: “Yeni Bir Aşamaya Girdik”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!